Aktier/tendens: Grøn start kan blive afsporet af amerikanske inflationstal

Udgivet den 13-06-2023  |  kl. 08:23  |  

Investorerne har tirsdag udsigt til at finde smilene frem igen, da optimismen på Wall Street tog til mandag aften til trods for en række mulige makroøkonomiske faldgruber de næste dage.

- De europæiske investorer står op til udsigten til et solidt kursløft her til morgen, da Europa ikke nåede med på opblomstringen af risikoappetitten i USA i aftes, skriver Jyske Bank i sin morgenrapport.

Mandag aften var interessen især stor for teknologiaktierne, hvilket gav et plus på 1,5 pct. til Nasdaq-indekset, mens det bredere S&P 500-indeks steg 0,9 pct.

Den positive udvikling fortsætter tirsdag morgen i futuremarkedet med plusser på 0,4 pct. til Nasdaq-indekset og 0,2 pct. til S&P 500-indekset.

Futuren for det tyske DAX-indeks, der normalt er et godt barometer for den danske børsstart, ligger med en stigning på 0,6 pct.

Tirsdagens helt store makroøkonomiske begivenhed er eftermiddagens forbrugerprisopgørelse fra USA.

- Dagens forbrugerpriser fra USA er det sidste, men meget vigtige signal op til den amerikanske centralbanks rentebeslutning i morgen aften, skriver Jyske Bank.

Senere på ugen leveres også rentemeldinger fra Den Europæiske Centralbank, ECB, og den japanske centralbank, Bank of Japan.

WALL STREETS INTERESSE FOR IT-AKTIER KAN SMITTE AF PÅ NETCOMPANY

Netcompany kan sammen med andre teknologiaktier måske få lidt opmærksomhed efter en god udvikling på den amerikanske teknologibørs, Nasdaq. Nasdaq-indekset steg omkring 1 pct. efter dansk børslukketid mandag.

I mandagens amerikanske eftermarked aflagde databasesoftwarekæmpen Oracle regnskab, hvor et boom i generativ kunstig intelligens, der har brug for store mængder computerkraft, har øget efterspørgslen efter selskabets cloud-service.

It-aktien endte mandag med et lille fald på 0,1 pct. i 286,40 kr.

KURSMÅLSNYT

Det franske finanshus BNP Paribas Exane har taget et nærmere kig på de danske forsikringsaktier og det har medført løftede kursmål til de to største.

Trygs kursmål er hævet til 172 kr. fra 168 kr. med en gentagelse af den positive anbefaling "outperform", mens Topdanmark har fået sit kursmål hævet til 352 kr. fra 344,70 kr. med en fastholdelse af den negative anbefaling "underperform".

Tryg-aktien faldt mandag med 2,2 pct. til 152,90 kr., mens Topdanmark tabte 0,5 pct. til 353,20 kr.

Danske Bank imponerede med sin investordag i sidste uge og siden har en lang række finanshuse hævet kursmål for aktien, der mandag steg 0,2 pct. til 161 kr.

Tirsdag har finanshuset ABG Sundal Collier løftet sit kursmål for bankaktien til 184 kr. fra 177 kr.

BAVARIAN FORTSAT I FOKUS EFTER STIGNING

Bavarian Nordic vil givetvis fortsat være i fokus, efter at aktien mandag endte med et plus på 3,9 pct. til 217 kr. i toppen af C25 uden nogen klar årsag.

Senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank vurderede, at stigningen blandt andet kunne skyldes en kombination af det fokus, der er på frygten for smitte i forhold til flåtbåren hjernebetændelse i Danmark, positionering frem mod vigtige data for især selskabets RSV-vaccine i midten af 2023 og fortsat fokus på mpox (abekopper).

DFDS kommer tirsdag med volumental for maj. I april meldte rederiet om fortsat passagervækst, men også en nedgang i fragtvolumenerne.

Rederiaktien tabte mandag 2,7 pct. til 260,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯