Aktier/tendens: Halvsur start i sigte med fokus på Noble

Udgivet den 05-07-2023  |  kl. 08:28  |  

En købsanbefaling kan være med til at give borerigselskabet Noble en god start på onsdagens aktiemarked, der ellers ventes at komme lidt haltende ud af starthullerne på grund af en indikation om en hakkende kinesisk vækstmotor.

- Det kinesiske PMI for servicesektoren skuffer kraftigt her til morgen, og det får de risikovillige investorer til at trække følehornene til sig, skriver Jyske Bank i sit morgenbrev.

Futuren for det tyske DAX-indeks, der normalt giver en god indikation for det danske aktiemarked, ligger med et fald på 0,2 pct.

Det danske C25-indeks endte tirsdag med et plus på 0,5 pct. i 1823,79, hvor Pandora-aktien endte i toppen med et plus på 3,6 pct. efter et løftet kursmål fra Danske Bank.

Aktiviteten ventes at komme lidt op i gear igen onsdag, da amerikanerne er tilbage på pinden efter tirsdagens fejring af landet uafhængighedsdag.

Markomæssigt vil opmærksomheden være rettet mod aftenens rentemødereferat fra USA og fredagens arbejdsmarkedsrapport.

NOBLE INDLEDT MED "KØB" AF CITI

Citi har indledt dækning af borerigselskabet Noble, der er fusioneret med Maersk Drilling, med "køb" og et kursmål på 438,44 kr.

Det giver dermed et potentiale på 53,8 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs i 285 kr., der kom i kølvandet af et fald på 2,2 pct. på dagen.

Analytiker Nikhil Gupta har indledt dækning af fire borerigselskaber, hvoraf tre får anbefalingen "køb" og en "neutral".

Han forventer, at investeringsniveauet inden for offshore olie og gas kommer tilbage til 2017-18-niveauet samtidig med, at sektoren handles med en rabat på 35 pct. i forhold til perioden 2010-17.

BRYGGERIER FÅR RYKKET KURSMÅL LIDT OP AF JPMORGAN

Carlsberg får gentaget den negative anbefaling "undervægt" af JPMorgan, der dog giver kursmålet for bryggeriaktien et lille løft til 925 kr. fra 880 kr.

Det er fortsat 13,6 pct. under tirsdagens lukkeniveau i 1070 kr., der kom efter et fald på 1 pct.

Også konkurrenten Unibrew får løftet sit kursmål til 640 kr. fra 610 kr. med en gentaget neutral-anbefaling.

Unibrew, der mandag annoncerede købet af den hollandske sodavandsproducent Vrumona fra Heineken for 300 mio. euro, steg tirsdag med 0,7 pct. til 614 kr.

FORSIKRINGSSELSKABER FÅR SÆNKET KURSMÅL FORUD FOR REGNSKABER

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark får sænket kursmål af finanshuset ABG Sundal Collier forud for næste uges regnskaber.

Topdanmark, der aflægger regnskab fredag i næste uge, får gentaget anbefalingen "sælg" og sænket kursmålet til 330 kr. fra 365 kr.

Tryg, der skyder den danske regnskabssæson for andet kvartal i gang tirsdag, får sænket sit kursmål med 6 kr. til 165 kr. med en gentagelse af anbefalingen "køb".

Topdanmark steg 0,5 pct. til 335 kr. og Tryg endte tirsdag med et plus på 0,4 pct. i 148,50 kr.

MÆRSK KAN SE FORTSAT FREMGANG TIL ASIATISKE KONKURRENTER

Mærsks B-aktie steg tirsdag 2,4 pct. til 12.700 kr., efter at den kinesiske containertransportkonkurrent Cosco Shipping leverede bedre end ventede foreløbige tal for første halvår.

Onsdag kan Mærsk-investorerne se fortsat fremgang til de asiatiske konkurrenter, hvor der især er rift om de japanske rivaler.

De tre rederier, der samarbejder i Ocean Network Express, ligger med stigninger på 3,4 til 7,5 pct.

Vestas fik tirsdag gentaget den positive anbefaling "køb" og kursmålet på 250 kr. af det franske finanshus Kepler Cheuvreux, der ser første halvår 2023 som det finansielle lavpunkt med en begrænset ordreindgang i andet kvartal.

Hos Bloomberg Intelligences analytikere ses der også fortrøstningsfuldt på fremtiden for vindmøllesektoren, da der ses udsigt til forbedrede marginer, fordi stålpriserne er faldet kraftigt fra deres top i 2022, og fordi det er lykkedes turbineproducenterne at hæve deres priser.

Vestas-aktien steg tirsdag med 1,0 pct. til 183,14 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯