Aktier/tendens: Næppe massive stigninger - B&O i fokus

Udgivet den 04-06-2020  |  kl. 08:15  |  
Maersk

Den voldsomme eufori på de europæiske aktiemarkeder onsdag har torsdag lagt sig igen, men der er ikke umiddelbart signaler om, at investorerne vil vende helt rundt - heller ikke i Danmark.

Det danske eliteindekset endte onsdag med en stigning på 0,6 pct. til 1339,47. C25-indeksets sammensætning af mange defensive aktier betyder, at indekset steg noget mindre end resten af Europa onsdag.

Fremgangen i de største europæiske indeks var onsdag 2,6-3,9 pct.

Massive stigninger bliver det næppe til torsdag. Futures på de tre store amerikanske aktieindeks falder op til 0,2 pct. DAX-futuren peger dog op med 0,1 pct.

I Asien ligger aktierne typisk med marginale fald.

Det brede S&P 500-indeks i USA steg onsdag 1,4 pct., og lukkede mindre end 8 pct. fra rekorden i februar - trods et fald lige efter på 34 pct. Det gik endnu bedre for Dow Jones-indekset, som har en tungere vægt af det cykliske inden for industri, bank og olie, og som derfor vandt indekset 2,1 pct. Nasdaqs teknologiaktier gik mere beskedne 0,8 pct. frem, da flere teknologinavne, som trak for i opturen efter bunden den 23. marts, nu agerer finansieringskilde til investeringer i det cykliske.

Carlsberg kan dog nyde godt af at franske Société Générale kar skruet kursmålet op med 50 kr. til 1000 kr. Anbefalingen af bryggeriaktien er fortsat "køb".

Carlsberg-aktien lukkede onsdag i 843,80 kr. efter en stigning på 0,5 pct.

Blandt C25'erne har de på ugens to første handelsdage været massivt fokus på Mærsk-aktierne. Det kan fortsætte torsdag.

Tirsdag sendte en positiv anbefaling Mærsk til tops i C25-regi, med en stigning på lige under 7 pct. og torsdag var stigningen lige under 8 pct. til 7534 kr.

Onsdagens stigning havde primært sin baggrund i at nøgletal fra Kina bekræftede en massiv forbedring i økonomien efter genåbningen oven på udbruddet af coronavirus.

B&O SIKRET KAPITAL

I Danmark er det uden for eliteindekset, at de største nyheder torsdag morgen har deres gang.

B&O, der faldt 5 pct. onsdag til 23,76 kr., oplyste sent onsdag, at selskabet nu kan gennemføre sin planlagte kapitalnedsættelse og den aktieemission, der skal give nogle tiltrængte penge til kistebunden i det pressede selskab fra Struer.

En ekstraordinær generalforsamling godkendte planerne om at sænke den nominelle værdi per aktie til 5 kr. fra 10 kr. og efterfølgende gennemføre en rettet emission, hvor de eksisterende aktionærer vil få hver to tegningsretter per aktie, de besidder.

De nye aktier vil derefter blive udbudt til 5 kr. stykket, og dermed kan selskabet sikre sig et provenu på godt 400 mio. kr., hvis aktiesalget fuldtegnes.

SP GROUP FÅR PROVENU PÅ 220 MIO. KR.

SP Group, der faldt 1 pct. onsdag til 203 kr. annoncerede sent onsdag et stort aktiesalg, og det er nu gennemført. Selskabet har afhændet 1,1 mio. nye aktier til en pris på 200 kr. stykket - svarende til en rabat på 1,5 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

Salget sikrer et provenu på 220 mio. kr., som SP Group vil bruge på at styrke kapitalgrundlaget og sikre, at plastkoncernen er klar til at gribe muligheden, hvis eller når en attraktiv opkøbsmulighed byder sig.

MAERSK DRILLING KAN PÅVIRKES AF NORGE

Norges statistiske myndigheder offentliggør olieinvesteringsundersøgelse.

Den er interessant i lyset af de seneste massive olieprisfald. Olieprisfaldene vil uundgåeligt få betydning for den norske økonomi.

- Norges Bank venter et fald i olieinvesteringerne på hele 9 pct. i år. Samtidig er der udsigt til fald helt ind i 2023. Det betyder, at der lægges en dæmper på den økonomiske vækst i Norge, hvor olieinvesteringerne har trukket den økonomiske vækst i de seneste tre år, oplyser makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

Det kan påvirke et selskab som Maersk Drilling, der udlejer borerigge til olieefterforskning.

Maersk Drillings aktier steg onsdag 0,1 pct. til 150 kr.

ÅRSTAL FRA GLUNZ

Den ordinære regnskabssæson er overstået, men Glunz & Jensen, der faldt 1,6 pct. onsdag til 62 kr., har forskudt regnskabsår. Selskabet leverer torsdag regnskab for fjerde kvartal og dermed for hele året 2019/20.

ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder