Aktier/tendens: Novo i fokus efter konkurrentnyt på ventet stille dag

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 08:14  |  

Novo Nordisk kan komme i fokus i tirsdagens handel, efter at den franske konkurrent Sanofi har meddelt, at diabetes ikke længere vil være en del af selskabets fokusområde.

Mandag endte C25-indekset 0,5 pct. lavere i 1234,54. Blandt enkeltaktierne trak blandt andet Genmab ned i eliteindekset, der dermed fik taget toppen af begejstringen efter fire dage på stribe med fremgang.

Tirsdag morgen en times tid før åbningen ligger aktiefutures uens. De amerikanske futures stiger marginalt, mens den tyske DAX-future falder 0,2 pct.

Novo Nordisk, der steg 0,2 pct. til 384,65 kr. fik sent mandag aften nyt fra franske Sanofi, der konkurrerer med Novo på markedet for diabetesbehandling.

Sanofi vil i fremtiden fokusere på blandt andet kræftbehandling og blødersygdomme, mens diabetes ikke længere er en del af medicinalgigantens fokusområde. Diabetesmidlet Efpeglenatid, der var en potentiel konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, da midlet ligeledes er til dosering én gang ugentligt, var ellers på vej ind i afgørende fase 3-studier, men de droppes nu af det franske selskab.

GENMAB HAR EFTERSLÆB TIL USA-NOTERING

Genmab har natten til tirsdag præsenteret tidlige kliniske data med duobody-lægemiddelkandidaten CD3xCD20, som er i fase 1/2. Og umiddelbart lover de første data godt for midlets effekt, selv om der endnu er begrænsede informationer tilgængelige i forhold til eksempelvis alternative doseringer. Det vurderer finanshuset Jefferies.

Morningstar har desuden løftet sin anbefaling af Genmab-aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet på 1480 kr. fastholdes.

Genmabs amerikanske notering endte i, hvad der omregnet til en aktiekurs i danske kroner er 1621 kr., mens Genmab i København mandag sluttede 2 pct. lavere i 1582 kr.

Carlsberg faldt mandag 0,8 pct. til 987 kr. JP Morgan har lagt 10 kr. til kursmålet til 950 kr. Anbefalingen "neutral" gentages.

Måske fortsætter SAS-aktiens trængsler tirsdag. Aktien har haft det hårdt, siden årsregnskabet for 2018/19 i sidste uge bragte varsel om en svær start på det nye regnskabsår. Torsdag - på regnskabsdagen - faldt aktien med 15,3 pct., og fredag fortsatte nedturen med et dyk på 4,1 pct. Mandag faldt SAS igen - med 4 pct. til 11,13 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder