Aktier/tendens: Pandora står til hovedrolle i let positivt marked

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 08:01  |  

Smykkeselskabet Pandora er igen i spil til en hovedrolle på det danske aktiemarked tirsdag morgen efter to børsdage på stribe med kurstæsk.

Generelt ser den pessimisme, der ud på mandagen fik et solidt tag i det danske aktiemarked, ud til igen at være forduftet tirsdag morgen.

I hvert fald peger handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer, på stigninger fra start i både Europa og USA.

Og for Pandora er nyhedsstrømmen også mere positiv tirsdag morgen, efter at selskabet fredag var ramt af udfordringer med et elektronisk kassesystem. Vanskeligheder, som udløste store kursfald fredag og mandag.

Siden har svenske Handelsbanken dog løftet sin anbefaling af Pandora til "køb" fra "hold". Kursmålet på 300 kr. er samtidig fastholdt, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Pandora faldt mandag med 3,2 pct. til 264,20 kr. - efter et dyk på 5,1 pct. fredag.

DANSKE BANK MED LILLE OPJUSTERING

Efter dansk lukketid mandag blandede Danske Bank sig i nyhedsbilledet med en lille opjustering af forventningerne til hele årets overskud.

Det skete, fordi banken nu regner med, at salget af LR Realkredit, som Danske Bank og en række andre banker i april indgik en aftale om at afhænde til Nykredit, nu ventes at være afsluttet helt inden årets udgang.

Salget giver Danske Bank en engangsindtægt på 700-800 mio. kr., og banken forventer nu at lande et resultat efter skat i midten af spændet på 13-15 mia. kr. Tidligere regnede banken med at lande i den lave ende af det spænd.

Danske Bank steg mandag med 0,5 pct. til 92 kr. - blandt andet i lyset af pænt stigende renter på obligationsmarkedet.

CHEMOMETEC STADIG I VÆLTEN

Blandt børsens traditionelle miniputter er der stadig rampelys til Chemometec, som fredag og mandag blev handlet voldsomt meget i forhold til normalen.

Det skete efter fyringen af topchef Michael Eising fredag, som blev annonceret i en kryptisk meddelelse indeholdende en anmodning om at suspendere aktien.

Den opfordring blev afvist af Nasdaq, men skabte alligevel så stor usikkerhed i markedet, at Chemometec fredag faldt over 20 pct.

Mandag lå aktien længe til et større comeback, efter at Chemometec har sat navn på efterfølgeren i direktørstolen - Steen Søndergaard - og afkodet noget af mystikken i fredagens meddelelse.

Men ud på dagen gik bevægelsen i sig selv, og aktien endte blot 0,5 pct. højere i 206 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder