Aktier/tendens: Sandsynligt stigende aktieindeks trods SAS-strejke

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 08:20  |  

Der er lagt op til kursstigninger på det danske aktiemarked tirsdag, hvis indikationerne fra udlandet som ventet slår igennem på en dag, hvor strejke hos SAS næppe får den store indflydelse på det overordnede udfald.

De amerikanske aktiemarkeder var lukket mandag for den amerikanske uafhængighedsdag, så der er ingen indikationer fra Wall Street tirsdag morgen.

De asiatiske aktiemarkeder har været stærkt blandede tirsdag morgen, men de amerikanske indeksfutures peger til gengæld entydigt på stigninger, når markedsdeltagerne vender tilbage efter den lange weekend.

Futuresmarkedet indikerer stigninger på 0,3-0,5 pct. i USA, og bruges den tyske DAX-future som strømpil for udviklingen i København, indikeres der en stigning på 0,6 pct. på børsen i Frankfurt, når det tyske marked åbner.

Det danske eliteindeks, C25-indekset, lukkede mandag med et fald på beskedne 0,1 pct. til 1599,39.

SAS-STREJKE OPTAGER SINDENE

Strejken hos SAS tager overskrifterne i hele Skandinavien. SAS-piloterne gik mandag i strejke, og onsdag kan de få selskab af flyteknikerne i Danmark, der har varslet sympatistrejke.

Dermed vil også underselskabet SAS Connect blive ramt og dermed gå ud over endnu flere SAS-afgange.

SAS droppede mandag med hele 7,0 pct. til en lukkekurs på blot 0,42 kr. i København.

Energiselskabet Ørsted og vindmøllegiganten Vestas må konstatere, at Energistyrelsen har udskudt udbuddet af den kommende energiø i Nordsøen med op til 12 måneder.

Beslutningen om at udskyde udbudsprocessen kommer efter dialog med private aktører og konsortier, der har budt ind med forslag til, hvordan energiøren udformes på den bedste måde, samt hvilken forretningsmodel der virker bedst.

Udbuddet vil finde sted i det tidlige efterår 2023.

Ørsted faldt mandag 2,4 pct. til 776,10 kr., mens Vestas sluttede med en stigning på 0,6 pct. i 154,88 kr.

Smykkekoncernen Pandora har fået sænket kursmålet til 530 kr. fra 680 kr. af canadiske RBC Capital. Anbefalingen er fortsat den neutrale "sector perform".

Pandora sluttede mandagens handel i 447,30 kr. efter et fald på 0,9 pct.

Forsikringskoncernen Tryg har også fået sænket kursmålet - her til 157 kr. fra 164 kr. Det er schweiziske Credit Suisse, der står bag reduktionen, selv om anbefalingen "neutral" fastholdes.

Tryg steg mandag 1,6 pct. til 161,00 kr.

Isoleringsvirksomheden Rockwool har fået barberet endnu en ordentlig luns af kursmålet hos storbanken HSBC, der nu sætter målet til 2300 kr. mod hidtil 3200 kr.

Anbefalingen for isoleringskoncernens aktie er dog fortsat "køb", og det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 44,4 pct. i forhold til mandagens lukkekurs.

Her lukkede Rockwool-aktien i 1593 kr. efter et fald på 1,5 pct. Siden årsskiftet er aktien faldet 44,3 pct.

Headset- og høreapparatvirksomheden GN har fået sænket kursmålet hos finanshuset Carnegie til 320 kr. fra 355 kr.

GN-aktien faldt mandag 3,2 pct. til en slutkurs på 250,70 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯