Aktier/tendens: Udsigt til flad start med fokus på Mærsk og Genmab

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 08:16  |  
Arkiv: Foto

Der er fredag udsigt til en start på det danske aktiemarked omkring torsdagens lukkeniveau, idet investorerne afvejer en negativ vaccinenyhed over for mulighederne for endnu en amerikansk hjælpepakke.

Torsdag kort før amerikansk lukketid annoncerede Pfizer, at koncernen må halvere sit leverancemål for sin coronavaccine i 2020 til nu 50 mio. doser på grund af forsinkelser i produktionen af råmaterialer til den biologiske vaccine.

Det gav lidt negative skvulp på markederne i USA, hvor investorerne dog fortsat holder humøret højt med stigninger til de amerikanske aktieindeksfutures på 0,2 til 0,4 pct. på håb om mere stimulus og forud for eftermiddagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

Futures for det tyske DAX-indeks peger fredag mod et fald på 0,2 pct. når aktiemarkedet starter handel i Frankfurt lidt senere på dagen.

Det danske C25-indekset lukkede torsdag med et fald på 1,4 pct. til 1554,04, hvilket var tredje dag i streg med fald. Det gik især hårdt ud over mange af de defensive aktier.

På den danske scene er Mærsk i fokus med et løftet kursmål og udsigten til nye SCFI-rater, og Genmabs partner har søgt om godkendelse for et lungekræftmiddel.

MÆRSK I FOKUS MED LØFTET KURSMÅL OG SCFI-RATER

Mærsk-investorerne vil fredag igen kigge mod Kina og SCFI-raterne, der følger fragtrateudviklingen for fragt fra Kina til resten af verden.

Sidste uge fortsatte opturen med en stigning til det samlede indeks på 5,7 pct., hvor det især var en fremgang på markante 27,2 pct. til den for Mærsk vigtige rute på fragt fra Asien til Europa, der trak fremgangen.

Stigningen på ruten til 2091 dollar per tyvefodscontainer var samtidig det højeste niveau siden 2012, hvor Ritzau Finans' database er startet.

Raterne har siden foråret været understøttet af en forbedret balance i markedet, da rederierne reducerede kapaciteten under coronakrisen, mens efterspørgslen samtidig overraskede positivt.

Finanshuset Deutsche Bank har løftet sit kursmål for aktien med 18 pct. til 15.500 kr. fra 13.100 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Mærsks B-aktien lukkede torsdag med et plus på 0,6 pct. i 12.365 kr.

GENMAB-PARTNER SØGER OM GODKENDELSE TIL LUNGEKRÆFTMIDDEL

Genmabs samarbejdspartner Janssen har søgt om markedsføringstilladelse i USA til lungekræftmidlet Amivantamab, der er udviklet på baggrund af Genmabs duobody-teknologi.

Det fremgik torsdag efter lukketid af en meddelelse fra Genmab.

Ansøgningen gælder patienter med ikke små-cellet lungekræft og en særlig mutation. Desuden skal patienterne have oplevet tilbagefald efter behandling med kemoterapi.

Godkendes midlet, får Genmab del i Janssens fremtidige salg.

- Vi får høje encifrede og op til tocifrede royalties for Amivantamab, sagde administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel i starten af november under et interview med Ritzau Finans.

Genmab-aktien steg torsdag med 0,2 pct. til 2363 kr.

Coloplast-aktien, som torsdag lukkede med et fald på 0,6 pct. i 904,80 kr., handles fredag eksklusive rettighed til udbytte på 13 kr. per aktie.

MARCHER TROR FORTSAT PÅ AMBU

Ambus tidligere topchef Lars Marcher har fortsat tillid til og investerer fortsat i medicoselskabet, selv om han ville have ledet selskabet anderledes.

Det siger han til dagbladet Børsen.

Ambu har siden Lars Marchers exit i 2019 investeret massivt i opbygning af en kommerciel infrastruktur, opsagt distributøraftaler og partnerskaber for at maksimere indtjeningen. Samtidig hæves risikoen dog også.

Lars Marcher havde i stedet lænet sig mere op ad partnerskaber, men anerkender, at Ambus strategi er rigtig, så længe der er succes.

Ambu-aktien var torsdag blandt de hårdest ramte i C25-regi med et fald på 3,2 pct. til 195,45 kr. Aktien var kun overgået af Vestas-aktien, der tabte 3,7 pct. til 1195,50 kr.

Blandt sidepapirerne kan SAS-aktien fortsat få lidt opmærksomhed efter torsdagens regnskab for forskudte 2019/20, der viste det største underskud for selskabet nogensinde.

Aktien var torsdag flyvende med en stigning på 7,8 pct. til 1,22 kr., idet investorerne i højere grad hæftede sig ved, at den likvide situation er god, idet luftfartsselskabet har 10,2 mia. svenske kr. i kassen.

Opkøbssagaen om G4S fortsætter, efter at sikkerhedsselskabet torsdag efter lukketid gentog, at det er i forhandlinger med amerikanske Allied Universal Services, og siden er det også kommet frem, at G4S har indgået en såkaldt fortrolig informationsaftale med canadiske Gardaworld.

Aftalen giver Gardaworld mulighed for på ekstern rådgiverbasis at få adgang til de samme informationer, som amerikanske Allied Universal Services, der i øjeblikket er i forhandlinger med G4S om et potentielt købstilbud.

G4S-aktien steg torsdag 0,7 pct. til 20,44 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder