Aktier/tendens: Udsigt til stille start med fokus på GN og Carlsberg

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 08:25  |  

Investorerne på det danske aktiemarked kan fredag se til en stille start på børsdagen uden de store kursbevægelser i det ledende C25-indeks.

Den tyske DAX-indeksfuture ligger uændret, og dermed ser rekordniveauet ud til at kunne blive fastholdt for det danske C25-indeks, der torsdag lukkede med et plus på 0,3 pct. i lukkerekordniveauet 1492,81.

De amerikanske aktiemarkeder svingede voldsomt frem og tilbage torsdag eftermiddag og aften, hvor det gik værst ud over det teknologitunge Nasdaq-indeks, der lukkede med et fald på 1,3 pct., mens Dow Jones-indekset med større vægt af traditionelle og af cykliske aktier imidlertid kun bakkede 0,5 pct.

Fredag morgen ligger Nasdaq-futuren med en stigning på 0,4 pct., mens de to andre ledende indeksfutures ligger med små fald.

LØFTET KURSMÅL TIL GN

GN får løftet sit kursmål til 527 kr. fra 478 kr. hos Nordea, der gentager sin positive anbefaling "køb".

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

GN-aktien lukkede torsdag med et plus på 0,6 pct. i lukkerekorden 482,10 kr.

CARLSBERG FORTSAT I FOKUS EFTER TORSDAGENS OPJUSTERING

Carlsberg opjusterede torsdag eftermiddag sine forventninger, så bryggeriet nu venter nu et højt encifret organisk fald i driftsindtjeningen, EBIT, mod tidligere et fald på 10-15 pct.

Opjusteringen skyldes en bedre end ventet udvikling i resultaterne i august, en fortsat solid udvikling i volumenerne i Østeuropa og forbedrede udsigter i det vestlige Kina, efter at restriktioner i forbindelse med andenbølgen af coronaudbruddet for nylig er blevet lempet.

Ifølge Bloomberg News har Danske Bank efterfølgende løftet sit kursmål for aktien en anelse til 1035 kr. fra tidligere 1000 kr. og gentaget "køb".

Aktierne i Carlsberg blev torsdag sendt op med 2 pct. til 887 kr.

ONXEO HAR PENGE NOK TIL 2022

Onxeo, der er opstået efter fusionen mellem Topotarget og franske Bioalliance Pharma, lykkedes i første halvår at øge sin likviditetsposition til 19,6 mio. euro mod 5,7 mio. euro ved udgangen af 2019, og dermed har koncernen midler nok til at videreføre sin drift til første kvartal 2022.

Det fremgår af biotekselskabets regnskab for første halvår af 2020, der blev præsenteret torsdag efter dansk lukketid.

Fremgangen i kontantbeholdningen stammer fra et aktiesalg, som sikrede koncernen 10,5 mio. euro samt penge fra en aftale med Acrotech Biopharma, som købte de globale rettigheder til kræftmidlet Belinostat, på 5,1 mio. euro.

Onxeo-aktien faldt torsdag med 0,8 pct. til 5,12 kr.

SEJR TIL FCK OG NEDERLAG TIL AGF i EUROPA LEAGUE-KVALIFIKATION

To danske børsnoterede fodboldklubber var torsdag aften i ilden i kvalifikationen til Europa League.

FC København, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, leverede torsdag et flot comeback, da det blev til en sen 2-1-sejr over IFK Göteborg i kvalifikationen til Europa League.

AGF skuffede fælt i Slovenien torsdag aften, hvor klubben tabte med 0-3 ude mod NS Mura. Dermed er aarhusianerne færdige i kvalifikationen til Europa League.

Parken-aktien lukkede torsdag uændret i 70,80 kr., mens AGF sluttede torsdagen med et minus på 0,6 pct. i 0,67 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder