Aktier/tendens: Vestas og DSV i fokus i nervøst marked

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 08:37  |  

Efter massive aktiefald onsdag er der torsdag umiddelbart udsigt til stabilisering på markederne i Europa, herunder i Danmark, hvor der fra morgenstunden er kommet regnskab fra transportkoncernen DSV Panalpina, og Vestas har annonceret en overtagelse af havvindmølleforretningen i joint venturet med Mitsubishi.

Underliggende er markedet dog ekstremt nervøst i øjeblikket, efter at smittespredningen er accelereret over de seneste uger, hvilket onsdag fik Tyskland og Frankrig til at indføre betydelige restriktioner for at få kontrol med udviklingen. Torsdag er der rentemøde i Den Europæiske Centralbank, som med nye lempelser potentielt kan forbedre stemningen på markedet.

- Globale futures signalerer her til morgen, at de europæiske aktiebørser vil åbne en smule højere end gårsdagens lukkekurser. Aktier, renter, valutaer og råvarer har handlet afventende i Asien her til morgen, og det er vores vurdering for i dag, at risikoaversion vil dominere minimum indtil ECB's beslutninger er kendt.

- Efter vi er gået hjem i dag, kommer der regnskaber fra en del store IT-selskaber, som Apple, Amazon, Alphabet og Facebook, skriver strateg Jan Bylov fra Jyske Bank i en morgenkommentar.

FUTURES STIGER

Den tyske DAX-future ligger torsdag morgen 0,3 pct. højere og indikerer dermed en smule revanche for det ledende tyske indeks, som onsdag faldt 4,2 pct. og på ugens første tre handelsdage er faldet ikke mindre end 8,6 pct. til det laveste niveau siden maj.

Herhjemme var der fald i samtlige aktier i C25, som endte 2,5 pct. lavere i 1464,51.

Vestas har torsdag morgen annonceret, at det overtager Mitsubishi Heavy Industries', MHI's, halvpart i deres fælles havvindmølleforretning og dermed bliver eneejer af MHI Vestas Offshore Wind.

Til gengæld får MHI en aktiepost i Vestas på 2,5 pct. af den nominelle aktiekapital i Vestas og nominering til en plads i Vestas' bestyrelse, hvorved partnerskabet mellem de to selskaber inden for grøn energi bliver styrket, fremgår det af meddelelsen fra Vestas.

Transaktionen har en værdi af ca. 709 mio. euro.

Vestas-aktien faldt onsdag 2,1 pct. til 1018 kr.

TRANSPORTGIGANT MED REGNSKAB

DSV Panalpina vil også få ekstra opmærksomhed efter morgenens regnskab for tredje kvartal. Noget af spændingen var dog taget ud på forhånd, idet DSV havde præsenteret foreløbige tal for kvartalet den 9. oktober, hvor selskabet også opjusterede forventningerne til 2020.

I onsdagens negative marked fald DSV med 2,4 pct. til 1004 kr.

Spar Nord fastholder forventningerne til 2020 i sit regnskab for tredje kvartal. Kvartalet bød på et nettoresultat på 252 mio. kr. mod 331 mio. kr. i samme periode sidste år.

Spar Nord faldt 0,4 pct. til 51,60 kr.

SYDBANK FÅR KØBSANBEFALING

Sydbank får efter onsdagens regnskab løftet anbefalingen hos Handelsbanken til "køb" fra tidligere "hold". Samtidig får kursmålet også et nøk opad til 120 kr. fra 108 kr.

- I kølvandet på regnskabet hæver vi blandt andet vores indtjeningsforventninger for perioden 2021-22 med 10-11 pct., så det afspejler de nye strategiske initiativers positive effekt på vækst og lønsomhed, skriver Handelsbanken.

- Sydbank-aktien har underperformet relativt til resten af sektoren de seneste måneder, hvorfor vi vurderer, at den positive udvikling i nettorenteindtægterne samt den fortsatte eksekvering af omkostningsplanen bør understøtte kursudviklingen på kort sigt, lyder det videre.

Sydbank-aktien steg 0,6 pct. til 103,90 kr.

Der er også analysenyt om Össur, som har fået sænket sit kursmål til 46 kr. fra 49 kr. af analytikerne hos SEB. Anbefalingen er uændret "hold". Onsdag endte aktien uændret i 42 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder