Aktier/åbning: Grøn start med Svitzer og Novonesis i hopla

Udgivet den 20-06-2024  |  kl. 09:15  |  
Arkiv: Foto

Slæbebådskoncernen Svitzer har vind i sejlene efter en opjustering i et generelt positivt aktiemarked, hvor fokus globalt set vil være på rentemeldinger fra tre europæiske lande.

Eliteindekset, C25, kommer torsdag fra land med en stigning på 0,3 pct. til 1965,66, hvor Novonesis har lagt sig i spidsen med et plus på 1,5 pct. til 437,50 kr.

Dermed fortsætter enzym- og ingrediensaktien opturen efter tirsdagens kapitalmarkedsdag.

Der er også fremgang på 1,0 pct. til 581,50 kr. for Unibrew, der har fået løftet sit kursmål til 700 fra 640 kr. hos finanshuset Kelper Cheuvreux.

Torsdagen byder på rentemøder fra Schweiz, Norge og Storbritannien, hvor centralbankerne i de to sidstnævnte lande ventes at fastholde renten, mens økonomerne ser mulighed for en rentenedsættelse i Schweiz.

SVITZER OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

Svitzer, som tidligere i år blev skilt ud af A.P. Møller - Mærsk, stiger 5,6 pct. til 261,95 kr. efter at slæbebådskoncernen onsdag aften løftede sine forventninger til 2024.

Svitzer regner nu med en omsætningsvækst, målt i konstante valutaer, på 6,0-7,5 pct. og et driftsoverskud (EBITDA) før omkostninger relateret til udskillelsen på 1775-1875 mio. kr.

Svitzer fremhæver, at raterne for bugsering er steget mere end både inflationen og de høje brændstofpriser. Desuden er flere kontrakter for selskabets bugseringsskibe, der blev indgået sidste år, blevet aktiveret tidligere end planlagt.

Nordeas analytikere har efterfølgende valgt at løfte deres kursmål for aktien til 280 kr. fra 270 kr. og gentage anbefalingen køb. Svenske SEB har også lagt 10 kr. til sit kursmål, der nu lyder på 180 kr.

MULIG LABOUR-REGERING VIL GØRE STORBRITANNIEN MERE GRØN

Der kan blive mere at lave for vindindustrien, hvis Labour vinder regeringsmagten i Storbritannien efter parlamentsvalget den 4. juni.

I hvert fald udtalte Ed Milliband, Labours såkaldte skyggeminister for energi, på en vindkonference onsdag, at oppositionspartiet vil gøre landet til en "grøn supermagt" inden 2030, særligt med fokus på vind, med en historisk investering i ren energi, skriver Recharge News.

Samme medie skriver i øvrigt, at spansk-tyske Siemens Gamesa har indgået en rammeaftale med Skyborn Renewables om at levere vindmøller med en kapacitet på næsten 1 gigawatt til et havvind-projekt i den tyske del af Nordsøen.

Torsdag stiger Vestas med 0,4 pct. til 178 kr. og NKT løftes 0,4 pct. til 565,50 kr. samt Ørsted med 0,3 pct. til 390,10 kr.

ITALIENSK HØREAPPARATFORHANDLER MED STORE VÆKSTAMBITIONER

Det italienske høreapparatselskab Amplifon, der er verdens største detailforhandler af høreapparater, har fortsat store vækstambitioner, og særligt i USA er der gode muligheder.

Sådan lyder det fra topchef Enrico Vita, der sætter målskiven efter en omsætning på 3 mia. euro så hurtigt som muligt, fortæller han ifølge Bloomberg News i et interview med Corriere della Sera.

I 2023 havde Amplifon en rekordhøj omsætning på 2,26 mia. euro. I første kvartal i år endte salget på 573,1 mio. euro.

Enrico Vita ser muligheder i både organisk vækst og opkøb i USA, som topchefen opfatter som værende et fragmenteret marked.

Demant dykker 1,9 pct. til 307,20 kr., mens GN stiger 0,1 pct. til 206,80 kr.

Aktien i Matas, der falder 2,2 kr. eller 1,8 pct. til 119,60 kr., er torsdag under en smule teknisk pres i forbindelse med, at udbyttet for det skæve regnskabsår 2023/24 på 2,0 kr. per aktie fragår.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder