Ambu-aktien stiger efter FDA-udtalelse om genbrugelige skoper

Udgivet den 11-12-2018  |  kl. 10:03  |  

Ambu-aktien stiger tirsdag, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i en udtalelse har fundet mangler i brugen af genbrugelige duodenumskoper, som er et marked, Ambu håber at udfordre med skoper til engangsbrug.

Ifølge Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, er området for genbrugelige duodenumskoper kendetegnet ved smittefare, som potentielt kan vise sig at være livstruende.

Derfor har FDA også pålagt de amerikanske producenter af denne typer skoper at undersøge, om deres produkter bliver rengjort godt nok, og om personalet, der benytter sig af dem, er godt nok trænet i brugen af dem og til rengøringen af dem.

- Der har vi fået de første resultater af de her undersøgelser, og FDA siger, at der er en højere end ventet smitterate. De er simpelthen ikke rengjort godt nok, og på nogle af dem er der udviklet visse bakterier, som potentielt kan være meget alvorlige.

- Det taler jo for, at man blandt andet kigger på brugen af engangsendoskoper, og der kunne Ambu måske være det første selskab, der kom med et engangsendoskop på det marked, siger Søren Løntoft Hansen.

I udtalelsen fra FDA fremgår det, at myndighederne har arbejdet med udviklere om nye designs, herunder brug af engangskomponenter.

- I min modellering af Ambu er det forudsat, at engangsendoskoper bliver noget af det mest foretrukne på markedet for duodenumskopi, og jeg tror, at i modsætning til måske nogle af de andre endoskopimarkeder så vil stort set hele markedet konvertere til engangsbrug, siger Søren Løntoft Hansen.

På den danske fondsbørs reagerer Ambu-investorerne positivt på FDA-udtalelsen, og godt en time inde i tirsdagens handel stiger den danske medicoaktie 3,7 pct. til 141,80 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder