Ambu-kursmål sænket over 40 pct.: Masser af usikkerhed på kort sigt

Udgivet den 13-05-2019  |  kl. 11:17  |  
Arkiv: Foto

Der vil være masser af usikkerhed om Ambu på kort sigt efter fredagens nyhedsbombe om afskedigelsen af topchef Lars Marcher.

Det vurderer finanshuset ABG Sundal Collier, som efter udnævnelsen af Juan-José Gonzalez som Lars Marchers afløser har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra tidligere "køb" og kursmålet med 44 pct. til 155 kr.

- I kølvandet af den overraskende annoncering af en ny CEO for Ambu justerer vi vores estimater for at reflektere den øgede usikkerhed relateret til udskiftningen, skriver aktieanalytiker Jannick Lindegaard Denholt fra ABG i et notat.

Han vurderer på den ene side, at udnævnelsen af en ny topchef, der har en stærk kommerciel og international track-record, giver god mening, set i lyset af at Ambu forbereder sig på at ekspandere sin globale kommercielle skala og tilstedeværelse.

Men når en ny direktør træder ind, vil det tage tid, før han kommer rundt omkring alle elementer i forretningen.

- Dette inkluderer en fuld gennemgang af den overordnede strategi, lanceringsambitionerne og udruldningsplanerne så vel som de finansielle udsigter som forventningsudmeldinger. Alt andet lige giver det en masse kortsigtet usikkerhed, skriver Jannick Lindegaard Denholt.

Uagtet at den nye topchef, Juan-José Gonzalez, har en god track-record fra en række ledende stillinger i amerikanske Johnson & Johnson, så ser analytikeren en risiko for mere konservative forventninger fra ledelsen for den nærmeste fremtid.

Det er i hvert fald et billede, som ABG har set en tendens til fra andre virksomheder, hvor der er skiftet ud i ledelsen.

- Det kan også ende med at blive tilfældet i dette tilfælde, givet at Ambu handles til en P/E (kurs i forhold til indtjening, red.), der er 3-5 gange højere end andre medicovirksomheder, vurderer Jannick Lindegaard Denholt, der har sænket sine estimater for Ambus præstationer på kort sigt samt salgsvækstforventningerne til næste fase i virksomhedens udvikling.

Dertil kommer, at han har øget den såkaldte WACC, der udtrykker prisen for at fremskaffe kapital, til 9,0 fra 7,5.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder