Ambu/CEO: Ser fire gode muligheder for vækst frem mod 2017

Udgivet den 14-11-2013  |  kl. 10:02  |  

Ambu ser fire gode muligheder for at fortsætte med at levere vækstrater et godt stykke over markedsvæksten i de kommende år. Nye markeder og selskabets nye produkter skal sammen med salgssynergier i de virksomheder, Ambu overtog i den netop afsluttede strategiperiode, danne fundamentet.

Målet i medicoselskabets nye fireårige strategi, der har fået navnet "Climbing New Heights", er en omsætning i størrelsesordenen 2 mia. kr. i regnskabsåret 2016/17. Det svarer til en årlig organisk vækst i omegnen af 6-7 pct. i forhold til forventningen i det netop indledte regnskabsår 2013/14, hvor Ambu venter en omsætning på 1,6 mia. kr. Markedsvæksten vurderes til gengæld at ligge på bare 1-2 pct.

- Der er fire ting, der skal drive det her. Den ene er selvfølgelig, at vi med overtagelsen af King Systems og de øvrige akkvisitioner begynder at få en del synergier på plads på salgssiden. Det gælder krydssalg og den slags ting, ligesom vi har fået stærkere og mere dedikerede salgsorganisationer, siger administrerende direktør i Ambu, Lars Marcher, til Ritzau Finans.

Produktmæssigt er der også et par heste at spille på, mener Ambu-direktøren. Det gælder selskabets nye engangsskop, Ascope 3, som læger bruger til at orientere sig i patienters luftveje, og som netop er blevet godkendt til lancering på det amerikanske marked.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor vækstdriver for Ambu fremadrettet, siger Lars Marcher.

Han ønsker ikke at sætte tal på sine forventninger til Ascope. Men modtagelsen på markedet har været god, og eksempelvis de britiske sundhedsmyndigheders blåstempling af Ascope tidligere på året lover godt, mener Ambu-direktøren. Han peger desuden på vækstmuligheder for Kingvision-laryngoskopet, som Ambu overtog med købet af King Systems.

- Den tredje vækstdriver er, at vi får mulighed for at tage nogle af vores akkvisitioner - for eksempel King - og udbrede dem til eksempelvis det europæiske marked, hvor King traditionelt ikke har været særligt stærke. Det at få synergier ved salg i Europa er også klart en vækstdriver.

Endelig er Ambu fortsat på et stadie, hvor dele af verden endnu er uopdyrket territorium.

- Vi kigger på mulighederne i en del lande. Der er lande som Rusland, Brasilien og Mexico, hvor vi vil kunne udvide, og sørge for at vores geografiske afsæt bliver meget stærkere end det er i dag, siger Lars Marcher.

Fokus under hele strategiperioden vil være på at tage markedsandele fra store konkurrenter. De tæller blandt andre Teleflex Medical og Carefusion.

- Vi er i de sidste fire år gået fra at være en lille spiller blandt mange små til nu at være den mindste af de store. Den konsolidering, som vi og branchen har været igennem, betyder, at vi har et meget stærkere konkurrentbillede, og det betyder, at vores fokus hele tiden vil være at gøre det bedre end de store. Vi skal udnytte vores fleksibilitet og mobilitet og evne til at komme ud med nye spændende produkter hurtigere end de andre, siger Lars Marcher.

Som led i strategien vil Ambu søge at indgå partnerskaber. Der kan blive tale om partnerskaber på udviklingssiden, men også partnerskaber, hvor Ambus teknologi målrettes andre markedssegmenter.

- Et godt eksempel på det er vores Ascope, der i dag sælges af en partner til det veterinære marked, forklarer Lars Marcher, der også har en uændret appetit på opkøb.

De øvrige finansielle mål for de kommende år omfatter en overskudsgrad i niveauet 17-18 pct. i 2017 fra estimeret 12-14 pct. i 2013/14.

- Det skal komme fra en fortsat effektivisering af vores fabrikker. Det skal komme fra nye højmarginprodukter - Ascope har eksempelvis en klart højere margin end vores øvrige produkter. Så skal kommer fra de økonomiske fordele, vi har ved at være blevet større, og så skal det komme fra at vi hele tiden optimerer vores produktprogram så vi sælger flere højmarginprodukter også i en situation, hvor kunden måske efterspørger lavmarginprodukter, siger Lars Marcher.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder

17:44 Europa/lukning: Delivery Hero strøg til bunds i fladt Europa - fransk lettelse aftog
17:06 Mandagens aktier: Carlsberg belønnet for britisk køb mens Mærsk hang i bremsen
17:00 Mandagens obligationer: Stilhed før inflationstunge dage - renten veg en anelse
16:48 Demant får højere anbefaling hos amerikansk finanshus
16:38 Parken bekræfter bud på islandsk angriber - men der pågår lige nu ingen forhandlinger
16:35 Investeringsstrateg: Danskernes yndlingssektor har det svært op til amerikansk valg
16:24 Skybrud og kraftigt sommerblæsevejr gav færre skader end frygtet
16:19 Tysk madleveringsselskab risikerer milliardbøde
16:05 Nato fortsætter oprustning men befolkninger er skeptiske
15:57 Biden sender brev ud med klar besked om fortsat kandidatur
15:41 USA/åbning: Lunken start med fortsat rekordjagt - Morphic tordner op efter Lilly-køb
15:23 Helle Thornings mand Stephen Kinnock får ministerpost
14:41 Tysk fagforeningschef forudser størst jobtab hos DB Schenker ved DSV som ny ejer
14:11 USA/tendens: Rekordretræte i sigte - fokus på Boeing og rekorder til Apple og Meta i sigte
13:29 Udsigt til fred i Gaza sender Mærsk-aktier 10 procent ned
13:27 Valuta: Fransk valg holder hånden under euro
13:17 Eli Lilly køber amerikansk medicinalselskab - aktie brager op
13:16 KORR: Sydbank om Carlsbergs opkøb: Britvic er et godt køb men ikke et røverkøb
12:59 Frankrigs Macron beder Attal blive som premierminister
12:30 Europa/aktier: Fransk medvind til aktier - britisk forsikringsselskab i top på bud