Ambu/Sydbank: Synderen bag aktiedyk er kerneforretningen

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 10:22  |  
Aktie tabel

Ambu falder hårdt på aktiemarkedet onsdag formiddag, efter at selskabet er kommet med regnskab for andet kvartal, der dækker månederne januar, februar og marts.

Aktien falder 9 pct., og det kan skyldes, at omsætning og indtjening overordnet er lavere end ventet, fordi selskabet i andet kvartal af 202/21 er negativt påvirket af den tredje bølge af corona i Europa.

Det mener Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

Ikke-akutte behandlinger har været sat på pause, og det manglende salg af medicinalvirksomhedens produkter, der bruges til disse behandlinger, betyder, at omsætningen er lavere.

- Synderne er Ambus kerneforretning, som består af anæstesi og PMD, siger senioranalytikeren og påpeger, at der ofte er en del bølgegang i aktien, når Ambu offentliggør regnskab.

Han fremhæver dog salget af engangsendoskoper i regnskabet, som han overordnet ser positivt på.

I andet kvartal solgte Ambu 379.000 endoskoper, hvilket er en stigning fra de 313.000 enheder, der blev solgt i samme kvartal i 2020.

- Investorerne bør se på udviklingen ud fra den visualisering, som fremadrettet skal drive væksten for Ambu.

- Jeg hæfter mig dog også ved meldingen om, at omsætningen af visualisering vil være flad i tredje kvartal i forhold til andet kvartal, vurderer Søren Løntoft Hansen.

Det ligger under markedsforventningerne og kan derfor også være medskyldig i, at aktien dykker.

Ambu-aktien falder 9 pct. til 276 kr. onsdag formiddag.

Før regnskabet er anbefalingen Sydbanks "hold", fremgår det af bankens hjemmeside.

Selskabet fastholder forventningerne til indeværende regnskabsår 2020/21 om en organisk vækstomsætning på 17-20 pct. og overskudsgraden, EBIT-marginen, før særlige poster på 11-12 pct.

Det overrasker ikke Søren Løntoft Hansen.

- Jeg vil sige, at med den udvikling vi har set i første og andet kvartal, så er det min forventning, at de indfrier den øvre ende af prognoseintervallet, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder