Amerikansk legetøjskæmpe stiger efter omkostningsbesparelser

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 06:51  |  

Den amerikanske legetøjskæmpe Mattel steg med 2,8 pct. i det amerikanske eftermarked torsdag, efter at koncernen overraskede med en stærkere indtjening end ventet i fjerde kvartal.

I kvartalet slog selskabet, der blandt andet er kendt for Barbie-dukken, forventningerne til indtjeningen på baggrund af omkostningsbesparelser.

Omsætning endte dog en spids under konsensus. Mattel landede i perioden en omsætning 1,47 mia. dollar mod ventede 1,50 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 11 cent sammenlignet med et konsensusestimat på 3 cent ifølge Bloomberg News.

Legetøjsproducentens bruttomargin endte i fjerde kvartal på 48,9 pct. mod ventede 46,2 pct., og den udvikling var understøttet af, at Mattel gennem hele 2019 sikrede sig omkostningsbesparelser på 875 mio. dollar - pænt over selskabets eget mål på 650 mio. dollar.

- 2019 var et vigtigt punkt i vores turnaround. Vi stabiliserede vores toplinje efter fem år i træk med indtægtsfald, fortsatte med at forbedre indtjeningen og opnåede positive pengestrømme fra driften og positive frie pengestrømme for første gang i tre år, udtaler Ynon Kreiz, topchef i og formand for Mattel, i regnskabet.

Mattel er verdens største legetøjsproducent foran ligeledes amerikanske Hasbro.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder