Amerikansk storbank spår svækkelse af euro ved udsigt til store rentenedsættelser fra ECB

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 13:59  |  

Den amerikanske storbank Morgan Stanley spår en stor svækkelse af euro med omkring 7 pct. til 1,02 dollar inden årets udgang, rapporterer Bloomberg News.

Det sker i forventning om en lang række rentenedsættelser på 25 basispoint fra Den Europæiske Centralbank, ECB, til og med udgangen af 2025. Desuden mener Morgan Stanley, at markedet muligvis får behov for, at forberede sig på, at møderne også kan munde ud i en stor rentenedsættelse på 50 basispoint.

- Der er masser af muligheder for, at markedet igen kan fokusere på, at ECB kan skære dybere og hurtigere, end hvad der i øjeblikket er indregnet, siger David Adams, valutastrateg i Morgan Stanley, til Bloomberg News.

Han forudser ligesom konsensus, at denne uges møde munder ud i en nedsættelse af ECB's indskudsrente på 25 basispoint til 3,50 pct.

Og det træk kan meget vel kan blive katalysator for, at finansmarkederne i højere grad begynder at blive opmærksomme på muligheden for, at ECB på sigt må lempe endnu mere.

STORE RENTENEDSÆTTELSER KAN KOMME I SPIL

I forvejen har pengemarkedet indregnet lempelser i Europa på 60 basispoint i år. Morgan Stanley venter, at renten sænkes med 25 basispoint på torsdag og yderligere fem rentenedsættelser på 25 basispoint hvert kvartal frem til udgangen af 2025.

Men det kan ændre sig.

- Hvis data forværres yderligere i Europa, skal markedet ikke bare tænke på 25 basispoint per kvartal, men 25 basispoint på hvert møde, eller måske endda risikoen for en rentenedsættelse på 50 basispoint, meget lig de bekymringer markedet har haft i forhold til afmatningen i USA og muligheden for hurtigere og dybere rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, siger David Adams.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,1030 dollar, så en svækkelse til 1,02 dollar ved årsskiftet vil svare til en svækkelse på omkring 7 pct.

For danske virksomheder med stor omsætningen i amerikanske dollar kan det alt andet lige give sig udslag i stigende indtægter vekslet til kroner.

I dansk regning vil en dollar stå i omkring 7,31 kr. ved årsskiftet, hvis Morgan Stanley får ret i, at euro svækkes til 1,02 dollar.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯