Amerikanske kilder: Styrtet fly blev skudt ned af Iran

Udgivet den 09-01-2020  |  kl. 18:40  |  

Et ukrainsk fly, der onsdag styrtede ned i Iran med 176 passagerer om bord, kan være blevet skudt ned af et iransk missil.

Sådan lyder det i hvert fald torsdag fra flere unavngivne, primært amerikanske kilder. Det skriver flere medier.

Samtidig siger en talsmand for den britiske premierminister, Boris Johnson, at regeringen undersøger "meget bekymrende" meldinger om styrtet. Det skriver det britiske medie Sky News.

Der er torsdag endnu ikke meldt noget officielt ud om årsagen til flystyrtet, og der har allerede været mange forskellige forklaringer fremme.

Onsdag forlød det fra en canadisk efterretningskilde, at vestlige efterretningstjenester mente at vide, at der var tale om en ulykke.

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek skriver torsdag eftermiddag dansk tid på baggrund af interviews med tre anonyme kilder, at flyet blev skudt ned af Iran - formentlig ved en fejl.

Den ene kilde er fra USA's forsvarsministerium, en anden er en højtstående amerikansk efterretningskilde, og den tredje er en irakisk sikkerhedskilde.

Nyhedsbureauet Reuters skriver torsdag, at "amerikanske embedsmænd er overbeviste om, at et ukrainsk fly blev skudt ned af et iransk missil". De siger videre, at det formentlig er sket ved en fejl.

CBS News har samme oplysninger. Mediet skriver, at flere unavngivne amerikanske embedsmænd er overbeviste om, at Iran skød flyet ned.

/ritzau/Reuters

Redaktion

Tags:  Storbritannien❯  USA❯