Argentina: Bureauer sænker kreditværdigheden

Udgivet den 16-08-2019  |  kl. 23:23  |  

Argentinas langsigtede kreditvurdering er fredag blevet sænket to gange - af to af de tre førende internationale kreditvurderingsbureauer.

Det er Fitch og Standard & Poor's, som på samme dag har valgt at skære i vurderingen.

Fith har sat sin vurdering ned til "CCC" fra "B", på niveau med Zambia og Congo, mens vurderingen fra Standard & Poor's nu lyder på "B-" mod førhen "B" - og med negative udsigter.

Fitch mener tilmed, at der er "substantiel" risiko for en betalingsstandsning på statens gæld, ifølge Bloomberg News, efter at venstrefløjens kandidat, Alberto Fernández, i weekendens primærvalg vandt en overraskende stor sejr over den markedsvenlige præsident, Mauricio Macri.

Investorerne har i denne uge, især mandag, derfor holdt udsalg i argentinske aktiver, og pesoen er faldet med 17 pct. fra 45,3134 peso for en dollar sidste fredag til 54,8000 denne fredag, mens landets aktier har mistet 31 pct. målt på det toneangivende Merval-indeks.

Investorernes nervøsitet skyldes frygt for, hvad Alberto Fernández vil foretage sig i relation til økonomien, hvis han bliver valgt til præsident ved den endelige afstemning den 27. oktober.

Frygten skyldes også, at Fernández stiller op til valget med den tidligere præsident Cristina Kirchner som sin kandidat til vicepræsident, og hun stod i sine år ved magten blandt andet for valutarestriktioner og et stop for betalinger på statsgælden. Markedet håber ikke på en gentagelse af det scenario.

Alberto Fernández var i sin tid kabinetschef for den nu afdøde præsident Néstor Kirchner, som bestred præsidentposten fra 2003, inden hustruen Cristina Kirchner overtog den med sin valgsejr i 2007. I starten af Cristina Kirchners embedsperiode var Fernández også kabinetschef for hende, inden de dengang blev uvenner.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder