Asien: Blandet ugestart hovr Tokyo præger det positive islæt

Udgivet den 25-09-2023  |  kl. 06:43  |  

De asiatiske aktiemarkeder åbner ugen uden ensartet retning, efter at de store globale centralbanker i sidste uge understregede, at renterne ville forblive højere i længere tid. Samtidig forbereder investorerne sig på inflationsdata fra USA og Europa i ugens løb.

- De pengepolitiske beslutningstageres indstilling begrænser gearing, og de finansielle risici har løftet barren for makroøkonomisk stimulering, siger cheføkonom Louis Kuijs fra Economist Intelligence i Hongkong til Reuters.

Ikke mindst udviklingen i Kina tiltrækker sig opmærksomhed i det asiatiske teater. Ugens store test er data for industriel indtjening onsdag samt PMI-data for fremstilling og service på lørdag.

Dertil kommer fornyet uro for den kinesiske ejendomssektor, efter at China Evergrande Group er ramt af et stort tilbageslag i forhold til en planlagt omstrukturering af offshoregæld for mindst 30 mia. dollar.

Den problemramte ejendomsgigant kan ikke opfylde kravene i China Securities Regulatory Commission og den nationale udviklings- og reformkommission til at udstede nye obligationer.

China Evergrande falder 25 pct. på børsen i Hongkong og er med til at trække Hang Seng-indekset ned med 1,2 pct.

Samtidig falder Shanghai Composite 0,4 pct., og CSI 300 dykker 0,5 pct.

I Tokyo er investorerne gået på tilbudsjagt efter sidste uges kursfald. Det holder Tokyo-børsen oppe i modsætning til store dele af de øvrige børser i regionen.

Nikkei 225 stiger 0,9 pct., og Topix-indekset øger 0,4 pct.

Også børsen i Taiwan ligger med et plus. Taiex-indekset stiger 0,7 pct. mens Kospi-indekset i Seoul derimod dropper 0,4 pct., og ASX-indekset i Sydney falder 0,2 pct.

Børsen i Singapores er så godt som uændret målt på Strait Times-indekset.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,6 pct., og de amerikanske aktiefutures indikerer stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,2-0,4 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,9
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng -1,2
China Shanghai Composite -0,4
China CSI 300 -0,5
Taiwan Taiex +0,7
Sydkoreas Kospi -0,4
Indiens BSE Sensex 0,0
Singapores STI 0,0
Sydney ASX 200 -0,2

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯