Asien: Halvsur stemning op til stimulus-annoncering

Udgivet den 02-08-2016  |  kl. 06:54  |  

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med en halvsur stemning tirsdag morgen, hvor børsen i Hongkong er tvunget til at holde lukket, mens en tropisk orkan passerer området i Det Sydkinesiske Hav.

Samtidig holder investorerne i Japan vejret, mens mere detaljerede oplysninger om den seneste japanske finanspolitiske stimuluspakke afventes.

- Der er en voksende fornemmelse af, at der bliver tale om en skuffelse, når meddelelsen kommer i eftermiddag fra premierminister Shinzo Abe. Så den indledende politiske reaktion på sidste uges annoncering af stimulus-pakken er nu ved at blive delvis vendt. Den lavere oliepris er blot en yderligere tilføjelse til det momentum, vurderer chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets Asia Pacific i Sydney over for Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger med et minus på 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks går tilbage med 1,1 pct.

I Hongkong bruges dagens lukkede marked til at fundere over de kommende kapitalforvaltnings-regler, som ventes indført af regeringen i Beijing.

- Kina står over for overskrifter, der er unikke for landet - den største er usikkerheden omkring de forventede parametre, som Beijing vil introducere i forbindelse med kapitalforvaltnings-produkter, siger handelschef Gavin Parry fra
Parry International Trading i Hongkong til Bloomberg News.

Shanghai Composite ligger med et marginalt plus, mens CSI 300-indekset falder 0,1 pct.

I Sydkorea ligger Kospi-indekset med et fald på 0,4 pct., og Taiwans Taiex-indeks siver 0,2 pct., mens investorerne i Sydney går hjem med et minus på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2 pct. tirsdag morgen.

TABEL

Indeks

Udvikling (%)

Nikkei 225 -0,8
Topix -0,9
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite +0,0
China CSI 300 -0,1
Taiwan Taiex -0,2
Sydkoreas Kospi -0,4
Indiens BSE Sensex +0,5
Singapores STI -1,0
Sydney ASX 200 -0,3

Indeksværdi klokken 06.30

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder