Asien: Kollektiv jubelbølge sender aktierne på himmelflugt

Udgivet den 09-09-2015  |  kl. 06:55  |  

De asiatiske investorer rider på en kollektiv jubelbølge onsdag morgen.

Tirsdagens globale stigninger forlænges af stigende optimismen omkring de kinesiske myndigheders succes med at stabiliserende fastlandet aktiemarkeder.

Og efter stigninger i 2,5 pct. klassen på Wall Street tirsdag, har de japanske investorer lagt ud med at sende de japanske aktier så massivt i vejret, at Nikkei 225 Stock Average indekset nu er tilbage i positivt territorium for året.

- Kina synes at være den store drivkraft i øjeblikket. Så længe Kina er stabil, og deres aktiemarkeder ikke er i frit fald, vil markederne generelt gå højere. Vi kan ikke udelukke mere volatilitet forud for mødet i den amerikanske centralbank i næste uge, siger chefstrateg Chris Weston fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300 indekset stiger begge 1,7 pct., mens Hongkong lægger sig i front blandt de kinesiske børser med et plus på 3,0 pct. i Hang Seng-indekset.

I Japan er der et massivt rekyl efter flere dage med sure markeder og faldende kurser. Nikkei-indekset er steget 5,5 pct. i formiddagens løb, og det er den største stigning på en enkelt dag siden marts 2011.

- Langt om længe, kan vi være vidne til en rigtig vending, siger aktiechef Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities Inc. i Tokyo til Bloomebrg News.

Det brede Topix-indeks følger godt med med en stigning på 4,8 pct.

Blandt de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan i plus med 3,3 pct., Sydneys ASX-indeks ligger til at lukke med et plus på 1,7 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks stiger 2,7 pct., og Singapores Straits Times begrænser stigningen til 0,4 pct.

Onsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,6-0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +5,5
Topix +4,8
Hongkongs Hang Seng +3,0
China Shanghai Composite +1,7
China CSI 300 +1,7
Taiwan Taiex +3,3
Sydkoreas Kospi +2,3
Indiens BSE Sensex +1,4
Singapores STI +0,4
Sydney ASX 200 +1,7

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder