Asien: Positiv stemning og plus i langt de fleste markeder

Udgivet den 28-03-2023  |  kl. 06:56  |  

De asiatiske investorer følger Wall Streets udvikling med stigninger i langt de fleste markeder tirsdag.

Den positive stemning er dog skrøbelig og stammer fra en aftagende frygt for en større bankkrise, der samtidig er katalysator for yderst volatilile forhold i obligationsmarkedet, og den deraf afsmittende effekt på aktiemarkedet i takt med stemningens op- og nedture.

- Den her runde af usikkerhed, som vi ser, vil sandsynligvis fortsætte i noget tid. Vi har ikke set afslutningen på det endnu, siger analytiker Manishi Raychaudhuri fra BNP Paribas i Hongkong ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,3 pct.

De amerikanske futures indikerer en åbning med mindre kursstigninger på omkring 0,1-0,2 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når handlen i New York åbner tirsdag.

Investorerne i Tokyo fulgte forsigtigt de amerikanske stigninger i formiddagens handel, men stemningen er skiftet på baggrund af en styrket japansk yen.

Samtidig står afslutningen af det japanske regnskabsår for døren med udgangen af ugen, og det afholder en del markedsdeltagere fra at tage nye positioner på bøgerne.

Nikkei 225-indekset og Topix-indekset viger henholdsvis 0,2 pct. og 0,1 pct.

I de kinesiske markeder er der mere blandede synspunkter, efter at Verdensbanken har advaret om, at Kinas økonomi ikke længere er det globale vækstlokomotiv.

- Vi har vænnet os til, at Kina er traktoren for den globale økonomi, og det bliver nødt til at ændre sig, da Kinas vækstrate vil falde over tid, siger Verdensbankens cheføkonom, Indermit Gill, ifølge AFP.

Shanghai Composite stiger 0,1 pct., mens CSI 300 falder 0,2 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks er til gengæld mere entydigt positivt med en stigning på 0,7 pct.

På de øvrige asiatiske børser er der ligeledes en blandet udvikling. Børsen i Taipei falder 0,8 pct. målt på Taiex-indekset, mens Kospi-indekset i Seoul stiger 0,6 pct., og Singapores Straits Times-indeks øger 0,4 pct.

Sydneys ASX-indeks ligger kort før lukketid med et plus på 1,0 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,2
Topix -0,1
Hongkongs Hang Seng +0,7
China Shanghai Composite +0,1
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex -0,8
Sydkoreas Kospi +0,6
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,4
Sydney ASX 200 +1,0

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯