Asien: Røde markeder over hele linjen efter skuffende rentemeldinger

Udgivet den 17-09-2020  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger torsdag morgen badet i rødt, efter en handelsdag der har budt på rentemeldinger fra både den amerikanske og den japanske centralbank.

Værst ser det ud på Hong Kongs Hang Seng-indeks, der dykker 1,6 pct.

Faldene startede på den anden side af Stillehavet, da de amerikanske aktier vendte rundt fra plus til minus, efter at den amerikanske centralbank, Fed, ikke kunne møde investorernes håb om ny stimulus til den trængte amerikanske økonomi.

Centralbankchefen Jerome Powell slog fast på det efterfølgende pressemøde, at renten vil blive holdt nede, men at Fed ikke for nuværende vil pumpe flere penge ud i systemet. I stedet skal yderligere stimuli komme fra politikerne, lød det.

- I det store hele leverede Fed et minimum af, hvad markedet havde forventet, da fokus var på implikationerne ved skiftet til et fleksibelt inflationsmål, lød det efterfølgende fra Stephen Miller, aktiestrateg hos GSFM i Sydney, til Reuters.

Den samme melding kom også fra den japanske centralbank, Bank of Japan, der også holdt sig i ro. Dog ser centralbanken nu mere positivt på den japanske økonomi end tidligere.

Det toneangivende MSCI-indekset Asia-Pacific - eksklusive Japan - ligger torsdag morgen nede 0,8 pct., mens det japanske indeks, Nikkei 225, falder 0,6 pct. Topix-indekset, også i Tokyo, dykker 0,3 pct.

På de kinesiske markeder falder Shanghai Composite 1 pct., og CSI 300 oplever en tilbagegang på 1,1 pct.

Det australske ASX 200-indeks dykker ligeledes 1,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,6
Topix -0,3
Hongkongs Hang Seng -1,6
China Shanghai Composite -1,0
China CSI 300 -1,1
Taiwan Taiex -0,8
Sydkoreas Kospi -1,2
Indiens BSE Sensex -0,3
Sydney ASX 200 -1,1

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder