Asien: Små stigninger under generel lav omsætning

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:54  |  

De asiatiske aktier ligger med generelle små stigninger under lav omsætning fredag, hvor investorerne tager afsæt i torsdagens stigninger på Wall Street samt positive amerikanske indeksfutures i kølvandet af den sidste præsidentdebat inden valget 3. november.

Debatten vendte de store indeksfutures fra et minus på 0,1 pct. til et plus i samme størrelsesorden, hvilket støtter de asiatiske aktier, mens investorerne afventer nyt om stimulusforhandlingerne i Washington.

- Jeg tror ikke, der er noget nyt i det, og jeg tror, det er derfor, at markedet ikke bevæger sig ret meget. Fokus er stadig på tidspunktet for den finanspolitiske stimulus, og hvor stor den er, siger analytiker Moh Siong Sim fra Bank af Singapore i Singapore til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan stiger 0,2 pct., og de amerikanske futures peger på kursstigninger på omkring 0,1 pct., når markedet i New York åbner i eftermiddag.

I Tokyo er investorerne positivt indstillet. Det toneangivende Nikkei 225-indeks og det bredere Topix-indeks øger begge 0,4 pct.

Også de kinesiske aktiemarkeder er positive, men i noget indre grad. Shanghai Composite handles 0,1 pct. højere, og CSI 300 stiger med 0,2 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med en gevinst på 0,6 pct.

De øvrige børser er let blandede.

Kospi-indekset i Seoul stiger 0,5 pct. og Singapores Strait Times-indeks øger 0,2 pct., mens Taiwans Taiex-indeks viger med beskedne 0,1 pct.,

Australiens ASX-indeks ligger kort før lukketid med et minus på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,4
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng +0,6
China Shanghai Composite +0,1
China CSI 300 +0,2
Taiwan Taiex -0,1
Sydkoreas Kospi +0,5
Indiens BSE Sensex +0,3
Singapores STI +0,2
Sydney ASX 200 -0,1

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder