Asien: Store forskelle men uden entydig retning i Tokyos fravær

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 06:46  |  

De asiatiske aktier uden for Japan ligger med stærk forskellig udvikling, mens bekymringer over de øgede spændinger mellem USA og Kina, afvejes af tegn på en bedring i den industrielle aktivitet i verdens næststørste økonomi.

Markedet i Tokyo og Singapore er lukket mandag.

En vis forsigtighed er indtrådt, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har forbudt Wechat, der ejes af den kinesiske tech-gigant Tencent, og Tiktok, og sideløbende annoncerede sanktioner mod 11 specifikke embedsmænd fra Kina og Hongkong foruden anbefalede det amerikanske finanstilsyn, at oversøiske virksomheder, der er noteret på amerikanske børser, bliver underkastet amerikansk offentlige revidering fra 2022.

- Det store spørgsmål på markedet er, om det bringer handelssamtalerne mellem USA og Kina den 15. august i fare, og markederne vil være på udkig efter en kinesisk gengældelse, siger markedschef Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavet uden for Japan svinger tæt om nul, mens de amerikanske futures i de tre store Wall Street-indeksfutures ligger mellem uændret og en stigning på 0,3 pct.

De kinesiske aktiemarkeder er blandede. I Hongkong trækker Hang Seng-indekset ned med 0,4 pct., Shanghai Composite stiger modsat 0,4 pct., mens CSI 300 viger 0,1 pct.

På de øvrige børser følger investorerne den negative tendens. Kospi-indekset i Seoul stiger 1,5 pct., Taiwans Taiex-indeks ligger med et plus på 0,5 pct., Australiens ASX-indeks lukker med en gevinst på 1,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 Lukket
Topix Lukket
Hongkongs Hang Seng -0,4
China Shanghai Composite +0,4
China CSI 300 -0,1
Taiwan Taiex +0,5
Sydkoreas Kospi +1,5
Indiens BSE Sensex +0,9
Singapores STI Lukket
Sydney ASX 200 +1,8

Indeksværdi klokken 5.35.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder