Asien: Tokyo på vej mod endnu en rekord mens Hongkong synker ned i skuffelse

Udgivet den 05-03-2024  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder er igen blandede tirsdag. Det japanske Nikkei 225-indeks er på vej mod endnu en lukkerekord, mens Hongkong-aktierne dropper efter skuffelse over meldinger fra den kinesiske folkekongres, National People's Congress, i Beijing.

Investorerne er dog generelt tilbageholdende op til ugens store begivenheder, der inkluderer den amerikanske centralbankchefs redegørelse for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, pengepolitik over for Kongressen onsdag og den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,7 pct.,

De amerikanske futures indikerer kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,1-0,3 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Tokyos toneangivende Nikkei-indeks nåede lukkerekord mandag, og indekset tirsdag igen er på vej mod nok en rekord.

Det på trods af en overraskende høj stigning i forbrugerpriserne i Tokyo, der indikerer større luft for Bank of Japans muligheder for at afslutte den negative rentestrategi.

Nikkei 225 stiger 0,3 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er let positive, men aktierne i Hongkong får øretæver på baggrund af skuffelse over udeblivelsen af stimuleringsplaner for at støtte økonomien fra starten af den ugelange årlige session i National People's Congress.

Beijing fastholdt sidste års mål for økonomisk vækst på "omkring" 5 pct. for 2024, og et budgetunderskud på 3 pct. af BNP samt planer om at udstede særlige ultra-lange statsobligationer, som ikke er inkluderet i budgettet.

- Meldinger fra National People's Congress tyder på, at stor finanspolitisk stimulans er taget af bordet. Stabilitet er stadig den altoverskyggende faktor for kinesisk politik, og meddelelserne indtil videre ser ud til at være i overensstemmelse med den filosofi, siger James Kniveton fra Convera ifølge Reuters.

Shanghai Composite stiger 0,3 pct., og CSI 300 øger 0,5 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks dykker hele 2,0 pct.

Aktieindeksene i Taipei og Seoul stritter i begge retninger. Taiex-indekset stiger 0,7 pct. mens Kospi-indekset falder med samme cifre.

I Singapore ligger Strait Times-indekset dropper 0,4 pct., og ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med et tab på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,3
Topix +0,6
Hongkongs Hang Seng -2,0
China Shanghai Composite +0,3
China CSI 300 +0,5
Taiwan Taiex +0,7
Sydkoreas Kospi -0,7
Indiens BSE Sensex -0,2
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 -0,1

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯