Asien: Tokyo trækker fra mens kinesiske aktier dykker

Udgivet den 11-12-2023  |  kl. 06:40  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger ret så blandet mandag, mens markedsdeltagerne afventer ugens amerikanske inflationsdata samt de pengepolitiske møder i en række centralbanker inklusiv amerikanske Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank.

Fredagens stærke amerikanske arbejdsmarkedsrapport har reduceret forventningerne til en forestående rentereduktion, men morgendagens forbrugerpriser fra USA kan påvirke forventningerne.

Samtidig holder de finansielle markeder er skarpt øje med auktioner over 108 mia. dollar af tre-, ti- og 30-årige T-bonds, da det anses som en test af antagelsen om, at investorerne vil købe et hvilket som helst antal obligationer uanset de finanspolitiske udsigter. Der er allerede solgt 20.800 mia. dollar nye T-bonds i årets første 11 måneder forud.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan viger 0,7 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer mindre kursfald i det brede marked på 0,1 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo læner investorerne sig op ad udvikingen på Wall Street i New York samt en svækkelse af den japanske yen.

- Det japanske marked starter med fremgang efter stigninger i de amerikanske aktier og et drop i styrkelsen af yen over for dollar, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra mæglerfirmaet Monex i Tokyo ifølge AFP.

Blandt de store aktier stiger Toyota 0,7 pct., SoftBank Group øger 3,0 pct., og Sony Group får lagt 2,3 pct. oven i aktiekursen.

Nikkei 225 stiger 1,6 pct., og Topix-indekset øger 1,4 pct.

Modsat er der ikke meget at råbe hurra for i de kinesiske aktiemarkeder.

Vækstafmatning, svag forbrugertillid og bekymringer over ejendomsmarkedet tynger den kinesiske økonomi og viser fornyede deflatoriske tendenser, efter at såvel de kinesiske forbrugerpriser som producentpriser faldt i et accelererende tempo i november.

Forbrugerpriser dykkede 0,5 pct. på årsbasis i november, hvor økonomerne havde ventet et fald på under det halve. Og producentpriserne droppede samtidig 3,0 pct. mod et ventet fald på 2,8 pct.

I Hongkong ligger Hang Seng indekset i minus med 2,0 pct., Shanghai Composite falder 0,7 pct. og CSI 300 dropper 0,9 pct.

På børsen i Taiwan er Taiex-indekset æundret, Kospi-indekset i Seoul stiger 0,2 pct., mens Singapores Strait Times-indeks falder 0,8 pct.,

ASX-indekset på børsen i Sydney har sluttet dagens handel med en gevinst på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +1,5
Topix +1,3
Hongkongs Hang Seng -1,7
China Shanghai Composite -0,2
China CSI 300 -0,5
Taiwan Taiex 0,0
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI -0,8
Sydney ASX 200 +0,1

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder