Asien: Udsigten til Trump som præsident lægger låg på optimismen

Udgivet den 17-07-2024  |  kl. 06:38  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet onsdag morgen, hvor udsigt til faldende internationale renter opvejes af foruroligende udsigter, hvis den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump vælges til præsident i USA.

Frygten rammer især børsmarkedet i Taiwan og Kina.

Den noget tilbageholdende stemning er dominerende trods nye rekorder på Wall Street, der under normale omstændigheder ville smitte af på de asiatiske markeder.

Samtidig skæves der til det vigtige økonomisk møde i Beijing, hvor den absolutte politiske top samles for at fastlægge den økonomiske politik i disse dage.

Udsigten til stammere vilkår for kinesisk eksport presser Shanghai Composite-indekset ned med 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks stiger 0,1 pct., og CSI 300-indekset øger 0,1 pct.

I Taipei er der kursfald i kølvandet af et interview med Donald Trump, der lod forstå, at Taiwan burde betale USA for beskyttelse.

Taiex-indekset falder 0,9 pct., trukket ned af blandt andet et kursfald i chipproducenten TSMC på næsten 3 pct., der udsletter næsten over 20 mia. dollar af selskabets værdi.

I Japan åbnede investorerne med lidt mere optimisme, men den nylige styrkelse af den japanske yen lægger en kraftig dæmper på investeringslysten.

Nikkei-225 indekset falder 0,3 pct., mens Topix-indekset stiger 0,3 pct.

Børsen i Seoul vender også den tunge ende nedad med et tab på 0,4 pct. i Kospi-indekset, mens Singapores Strait Times holder næsen oven vande med et plus på 0,1 pct.

Sydney er til gengæld dagens topscorer, da ASX-indekset står til at slutte dagen med en stigning på 1,0 pct.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan er uændret, mens amerikanske aktiefutures indikerer en blandet åbning med et lille plus i Dow Jones, mens S&P 500 og Nasdaq står til at falde 0,2-0,3 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,3
Topix +0,3
Hongkongs Hang Seng +0,1
China Shanghai Composite -0,3
China CSI 300 +0,1
Taiwan Taiex -0,9
Sydkoreas Kospi -0,4
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,1
Sydney ASX 200 +1,0

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯