Bavarian Nordic offentliggør delårsregnskab for første kvartal 2020

Udgivet den 14-05-2020  |  kl. 05:34  |  

KØBENHAVN, Danmark, 14. maj 2020 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag regnskab samt rapporterede på begivenheder for første kvartal 2020.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: "Starten af 2020 har været en produktiv periode for Bavarian Nordic, hvor vi har gjort fortsat fremskridt inden for vores strategiske hovedområder. Med afslutningen af købet af Rabipur/RabAvert og Encepur fra GSK gik vi det nye år i møde som et kommercielt vaccineselskab, og kan i dag rapportere omsætning for de tilkøbte vacciner for første gang. Selv om vi forventer en øget usikkerhed i visse markeder og segmenter som følge af COVID-19 situationen, er vi glade for at fastholde vores finansielle forventninger til helåret, hvilket understøttes af stærk indtjening i andre dele af vores forretning, herunder den nylige, store koppevaccineordre fra den amerikanske regering. Med støtte samt anerkendelse af vores opdaterede strategi fra såvel eksisterende, som nye aktionærer, gennemførte vi desuden den planlagte fortegningsemission for at finansiere købet af vaccinerne fra GSK. Med vores engagement i folkesundhed og beredskab føler vi en forpligtelse til at forfølge udviklingen af en vaccine mod COVID-19, og er derfor meget glade for at kunne støtte AdaptVac og et internationalt konsortium i udviklingen af en vaccine, som vi mener har en reel mulighed for at opfylde Verdenssundhedsorganisationen WHO's kriterier for en enkelt vaccination til beskyttelse af alle befolkningsgrupper mod COVID-19."

Finansielle hovedpunkter fra første kvartal

Omsætningen var DKK 365 mio., sammensat af DKK 321 mio. fra salg af de nye produkter Rabipur®/RabAvert® og Encepur® samt DKK 44 mio. fra udviklingskontrakterAndre driftsindtægter udgjorde DKK 628 mio. fra salget af Priority Review VoucherResultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) var DKK 641 mio.Pengestrømme fra finansieringsaktiviteter udgjorde DKK 1.363 mio. efter gennemførelsen af fortegningsemissionen i marts, der genererede DKK 2.824 mio. i bruttoprovenu, hvilket blev delvist modregnet af tilbagebetalingen af mellemfinansieringslånet på DKK 1.382 mio. til forudbetalingen til GSK (inklusive amortiserede omkostninger på DKK 9 mio.)Stærk finansiel position på DKK 2.205 mio. ved udgangen af kvartalet, eksklusive uudnyttede kreditfaciliteter på DKK 244 mio.De finansielle forventninger til helåret fastholdes med omsætning på ca. DKK 1.900 mio. og et driftsresultat før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på ca. DKK 675 million.

DKK mio. Q1 2020 Q1 2019 2020 forventet
Omsætning 365 127 1.900
Resultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) 641 (90) 675
Likvider 2.205 1.928 1.350

Begivenheder efter rapporteringsperioden

I april modtog selskabet en ny ordre på USD 202 mio. på JYNNEOS® koppevaccinen fra den amerikanske regering. Produktion og leverancer vil ske i 2020 og 2021. Ordren er i tillæg til optionen på USD 299 mio. på levering af frysetørrede vacciner og bringer dermed den samlede værdi af igangværende ordrer og optioner op på mere end USD 500 mio.I maj indgik selskabet en eksklusiv, foreløbig licensaftale med AdaptVac vedrørende deres capsid virus like particle (VLP)-baserede SARS-CoV-2 subunit (COVID-19) vaccine. Parterne forventer at indgå en endelig licensaftale inden for udgangen af første halvår 2020. Som led i aftalen vil Bavarian Nordic forestå den kliniske udvikling og globale kommercialisering af vaccinen.

Webcast og telefonkonference
Selskabets ledelse afholder en telefonkonference i dag kl. 14.00 dansk tid for at præsentere delårsregnskabet og besvare eventuelle spørgsmål. Det er muligt at høre en live eller aktiveret webcast af telefonkonferencen på http://www.bavarian-nordic.com/investor/events.aspx?event=5690. For at stille spørgsmål, benyt venligst et af følgende telefonnumre og oplys deltagerkoden: 5654328. Danmark: +45 32 72 80 42, UK: +44 (0) 844 571 8892, USA: +1 631-510-7495.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 29 / 2020

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager af en ikke-replikerende koppevaccine, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder under navnet JYNNEOS®, også til beskyttelse mod abekopper. Vaccinen er desuden godkendt som koppevaccine i Europa under navnet IMVANEX® og i Canada under navnet IMVAMUNE®. Vores kommercielle produktportefølje består endvidere af to markedsledende vacciner: Rabipur®/RabAvert® mod rabies og Encepur® mod flåtbåren hjernebetændelse. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. Blandt andet har vi udviklet en ebolavaccine, der er licenseret til Janssen. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Vedhæftet fil

Delårsrapport Q1 2020

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk