Biotekselskab brager op på cancerdata

Udgivet den 13-08-2019  |  kl. 18:44  |  

Det amerikanske biotekselskab Deciphera Pharma brager i vejret tirsdag med et plus på 86,5 pct., da koncernen har lagt positive data fra et klinisk studie med et middel mod mavecancer frem.

Studiet viser, at patienter, der i forvejen havde ikke havde set resultater med tre godkendte midler mod kræft i maven, og som fik midlet Riprentinib, levede 5,3 måneder længere end dem, der modtog placebo. Og tallene følger dermed op på lignende positive data i kliniske fase 1-forsøg.

- Det er ganske uset at konstatere dette store omfang af overordnet overlevelse i sygdommen, i denne type af terapi, udtaler topchef i Dicephera, Steve Hoerter, i en meddelelse.

Analytikerne og investorerne havde, ifølge Bloomberg News, lagt op til, at overlevelsesraten skulle overstige fem måneder for at tilfredsstille de mest krævende investorer, og det har midlet altså overgået.

Konkurrenten Blueprint Medicines har for kort tid siden også vist positive overlevelsesrater med sit middel. Medianen af den progressionsfrie overlevelse var med Blueprints middel, Avapritinib, på 3,6 til 5,4 måneder, mens den tilsvarende måling for Dicepheras Riprentinib imidlertid var på 6,3 måneder.

- Ripretinib er nu ikke bare godkendelsesmulig, men er i vores optik formentlig best-in-class KIT-inhibitor, skriver finanshuset Piper Jaffray i en kommentar.

Dicephera regner med at indsende en ansøgning om godkendelse til markedsføring hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), i starten af næste år.

Blueprint, som sidste uge fik accepteret sin ansøgning for Avapritinib til behandling hos FDA, falder tirsdag med 4,4 pct.

Uanset, hvem der har det bedste middel, Blueprint eller Dicephera, så er det dog godt nyt for patienterne, at to nye behandlingsmuligheder er på vej.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder