B&O/CEO: Flere produkter og fokus på omkostninger er vejen frem- NY

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 10:19  |  

Flere produktlanceringer, nye salgsinitiativer og et fokus på omkostninger skal vende skuden for B&O i andet halvår af det skæve regnskabsår 2019/20.

Det konstaterer administrerende direktør i B&O, Kristian Teär, efter at B&O tirsdag har offentliggjort regnskab for andet kvartal af 2019/20.

I andet kvartal så B&O en tilbagegang i omsætningen for kategorierne flexible living og on-the-go på henholdsvis 47 pct. og 45 pct., hvilket ifølge direktøren skyldes færre produktlanceringer i kvartalerne forinden.

Det vil tredje og fjerde kvartal gøre op med.

- Hver gang, vi har nye produkter, så sælger vi mere - og det er selvfølgelig positivt - og jeg er sikker på, at de kommende produkter nok skal klare sig godt, siger Kristian Teär til Ritzau Finans.

B&O har planlagt produktlanceringer i kategorien 'flexible living' i tredje kvartal og 'on-the-go' i fjerde kvartal, samt en række opgraderinger til eksisterende produkter. Direktøren ønsker dog ikke at være mere specifik omkring de fremtidige produkter.

Optimismen for de kommende produkter er stor, men B&O har også lagt op til en række andre ændringer i salgs- og marketingstrategien, der også skal følge med.

- Vi kigger også på, hvordan vi kan omkostningsoptimerer, og det kommer til at gavne andet halvår, siger Kristian Teär.

Selskabet har været i en længere overgangsperiode, hvor koncernen har fokuseret på at nedbringe lagerbeholdningen hos partnerne, hvilket ifølge direktøren også har været med til at påvirke resultatet i kvartalet.

Selskabet så blandt andet en omsætningstilbagegang i andet kvartal på 31 pct. i forhold til samme periode sidste år.

B&O fastholder dog forventninger til regnskabsåret 2019/20, hvor der ventes et fald i omsætningen på 13 til 18 pct. sammenlignet med omsætningen i 2018/19.

Samtidig ventes driftsmarginen justeret for ekstraordinære poster (EBIT) at lande på minus 4 pct. til minus 9 pct., imens de frie pengestrømme ventes at lande i et negativt interval mellem 100 og 150 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder