B&O/CEO: Har åbnet butikker i Kina igen men Europa er hårdt ramt

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 14:10  |  
Arkiv: Foto

Coronakrisen fik for to uger siden B&O til at nedjustere sine forventninger til helårsrengskabet for sit skæve regnskabsår 2019/2020, som slutter til maj.

De forventninger fastholder selskabet stadig, fortæller den administrerende direktør i selskabet, Kristian Teär, til Ritzau Finans torsdag i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Dermed venter B&O et fald i omsætning på 20 til 29 pct. sammenlignet med i 2018/19.

Samtidig ventes driftsmarginen (EBIT-marginen) justeret for ekstraordinære poster fortsat at lande på minus 10 pct. til minus 15 pct., mens de frie pengestrømme ventes at lande i et negativt interval mellem 200 og 350 mio. kr.

Kristian Teär kan ligeledes fortælle at butikkerne i Asien så småt åbner igen, mens Europa-markedet er hårdt ramt lige nu.

- Vi åbner i Kina igen. Det går den rigtige vej derovre. Vores Asien-hold er tilbage for fuld styrke, så det er godt nyt for os, siger direktøren.

På det europæiske kontinent, er stort set alle forretninger til gengæld lukkede på nær nogle få i Skandinavien.

- I Europa er det kun mit hjemland, Sverige, hvor alt stadig er åbent. Vi har også nogle få butikker i Danmark, der er åbne, men resten af Europa er lukket inklusive vores forretning.

- Vi har også noget installationsforretning som stadig er åben, men det er en hård tid i Europa lige nu.

Hvad det kan få af konsekvenser for regnskabet for selskabets fjerde kvartal, vil Kristian Teär ikke sige noget om, da han ikke har nok oplysninger på området.

B&O-aktien stiger torsdag 1,7 pct. til 23,70 kr.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder