B&O/CEO: Jeg er først tilfreds, når vi er "back in black"

Udgivet den 01-10-2020  |  kl. 13:32  |  

Bang & Olufsens regnskab for første kvartal vidner om, at selskabets nye strategi er begyndt at bære frugt.

Det siger Kristian Teär, administrerende direktør for Bang & Olufsen, i et interview med Ritzau Finans, efter Bang & Olufsen har aflagt regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2020/21.

Mere specifikt peger direktøren på kvartalets omsætning, som efter to år uden vækst er steget med 10,3 pct. til 462 mio. kr. mod 419 mio. kr. i samme kvartal i det tidligere regnskabsår.

Dertil har Bang & Olufsen skåret omkostninger i kvartalet for 31 mio. kr.

- Vi kan se og mærke, at strategien har fået fat og er begyndt af virke. Der er selvfølgelig stadig meget arbejde, som skal udføres, men vi er glade for at kunne eksekvere på strategien på trods af en udfordrende tid med coronavirus, siger Kristian Teär til Ritzau Finans.

Bang & Olufsen præsenterede en ny strategi tilbage i april, som blandt andet gik ud på at fokusere forretningen på seks europæiske kernemarkeder, hvor salget fra selskabets egne butikker skulle forbedres.

GOD START PÅ REJSEN TILBAGE TIL SORT

På trods af væksten på toplinjen bød første kvartal på en rød bundlinje for Bang & Olufsen, hvor nettoresultatet endte på minus 49 mio. kr. Derfor er Kristian Teär endnu ikke tilfreds på selskabets vegne.

- Jeg synes det er en god start på rejsen "back to black", og jeg er glad for, hvordan det skrider fremad i den rigtige retning.

- Men jeg er først tilfreds, når vi tjener penge, er tilbage i sort og betaler dividende til aktionærerne, siger direktøren.

Bang & Olufsen har valgt at fastholde sine forventninger til regnskabsåret 2020/21, da coronavirusset stadig giver en del usikkerhed for selskabet.

- Vi starter andet kvartal i en bedre form end ved første kvartal, så vi er i en bedre position nu end ved starten af året. Men det er stadig for tidligt at ændre forventningerne til hele året, siger Kristian Teär.

Selskabets aktie stiger torsdag eftermiddag med 9,2 pct. til 15,69 kr.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder