B&O/CEO: Produktlanceringer og transformation skal tage os videre

Udgivet den 11-07-2019  |  kl. 10:08  |  
Arkiv: Foto

Det skal være en kombination af produktlanceringer og højere kvalitet i distributionsstrategien, der skal tage Bang & Olufsen (B&O) videre.

Administrerende direktør i B&O, Henrik Clausen, tror på, at selskabet med de nye lanceringer af produkter står stærkt fremadrettet.

Selskabet vil blandt andet introducere sit nye fjernsyn kaldet Harmony i oktober, hvor selskabet venter, at det vil have en positiv indvirkning i anden halvdel af regnskabsåret 2019/20 og specielt i fjerde kvartal af året.

- Det er kvaliteten i kanalen, som skal drive porteføljen. Med introduktionen af Harmony så mener vi, at vi har en solid portefølje, som gør os optimistiske på vegne af staged-kategorien det kommende år, siger Henrik Clausen.

Det var staged-kategorien, som var den helt store skurk i årsregnskabet for 2018/19. Segmentets omsætning bakkede med 27,5 pct. til 967 mio. kr. mod 1334 mio. kr. sammenlignet med året før. Samtidig var der ingen nye produktlanceringer i det netop overståede regnskabsår.

- Produkterne gør det ikke alene, og TV gør det ikke alene. Hele fundamentet er knyttet til at styrke salgs- og distributionsnetværket. Udover det ser vi, at den samlede portefølje til at bringe ind i det nye år er solid og stærk nok til at drive det i det nye år, siger Henrik Clausen.

Det store fald i omsætningen skal også ses i lyset af, at lagerbeholdningerne af TV hos forhandlere var store, hvilket havde en negativ indvirkning på omsætningen i sidste halvdel af regnskabsåret.

B&O regner med, at det stadig vil bevæge sig med ind i første halvdel af det nye regnskabsår, hvor selskabet venter negativ vækst. Det vil vende i anden halvdel med de nye produktlanceringer, skriver selskabet i regnskabet. Direktøren påpeger, at selskabet har formået at være lønsomme i et svært år.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17/07/19

 
5,00%
 
17/07/19

 
4,57%
 
17/07/19

 
3,56%
 
17/07/19

 
1,91%
 
17/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder