Brexit/Nordea: Anbefaler neutral allokering af aktier

Udgivet den 18-02-2019  |  kl. 09:04  |  

Politisk usikkerhed og uro vedrørende brexit påvirker nu også investeringsaktiviteten og dermed væksten i Storbritannien.

Det skriver seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea i en analyse af den nuværende situation.

Her vurderer han også, at det "efterhånden står rimeligt klart", at det ikke bliver muligt for Theresa May at få en endelig aftale på plads inden transitionsperiodens frist den 29. marts. Udover at skulle få arbejdet en overordnet aftale på plads, er der nemlig også et stort arbejde med at få legale aftaler på plads inden for alt fra fiskeri til finansielle services.

- Markedets fokus er dog fortsat på resultatet af den afstemning, der nu er planlagt den 27. februar, og her er det fortsat svært at spå om, hvorvidt resultatet bliver et "ja" eller "nej" til aftalen. Mange investorer ynder måske at tage et væddemål på udfaldet af aftalen ved enten af investere i pundet direkte eller i mindre indenlandske eksponerede selskaber i Storbritannien, som også vil nyde godt af, at en aftale falder på plads, og som ikke er eksponeret over for udviklingen i pundet.

- Har man en eksponering til de store britiske selskaber, som man typisk vil have gennem gængse indeks (for eksempel FTSE100 og MSCI), anbefaler vi en fortsat neutral allokering til europæiske aktier - herunder Storbritannien. Da mange af de store selskaber henter deres omsætning i udlandet, vil der typisk være modsatrettede effekter på valutaen og aktiekursudviklingen, som stort set udligner hinanden, og man vil derfor som investor opleve mindre udsving, skriver Andreas Østerheden.

INGEN INTERSSE I NO-DEAL

Han understreger, at ingen har interesse i et "no-deal"-scenarie, men skulle det ske, vil det skabe usikkerhed og negative reaktioner på en række brexit-følsomme aktiviteter som for eksempel pundet. Det er dog også vigtigt at huske på, at man i sidste ende vil overgå til WTO-handelsvilkår.

- Vores hovedscenarie er fortsat, at den nuværende aftale går igennem, og Storbritannien vil udtræde på ordentlig vis og bruge transitionsperioden til at få de fornødne aftaler i stand.

- Men vi udelukker heller ikke alternative scenarier ved for eksempel en ny afstemning eller en decideret no-deal. Brexit-spøgelset vil derfor være genstand for meget opmærksomhed i de kommende måneder - og det vil sikkert få mere opmærksomhed end fortjent ud fra et investeringsperspektiv.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  macro❯  Storbritannien❯ 

Relaterede nyheder