Carlsberg: Habeco-afgørelse udskudt igen til første kvartal - citat

Udgivet den 29-11-2017  |  kl. 11:33  |  
Carlsberg - Logistik (lastbil)

Historien om Carlsberg og yderligere opkøb i det nordvietnamesiske bryggeri Habeco fortsætter og når ikke en slutning i år, selv om det var ventet en afgørelse medio november.

Ifølge Reuters er afgørelsen udskudt til første kvartal af 2018, da den vietnamesiske regering først vil gennemføre et salg af aktier i bryggeriet Sabeco, der ligger i det sydlige Vietnam.

Sabeco er Vietnams største bryggeri, og regeringen ventes at ville sælge en majoritetsandel i bryggeriet. Blandt de interesserede parter er japanske Asahi, AB Inbev og Heineken, der i forvejen ejer 5 pct. af Sabeco. Regeringen ejer knap 90 pct.

Ifølge Reuters sagde en talsmand for handelsministeriet i Vietnam, Truong Thanh Hoai, onsdag efter roadshows i Singapore og London, at et salg af Sabeco vil danne standard for salget af andre statsaktiver som Habeco. Samtidig oplyste han, at en afgørelse om salg af Habeco nu først ventes i første kvartal næste år, da der ventes på resultatet af samtaler med Carlsberg.

Et tidligere deadline 15. november blev overskredet. Talsmanden oplyste også, at AB Inbev har ytret interesse for en andel af Habeco.

Carlsberg ejer 17,3 pct. af Habeco og vil gerne have en væsentligt større bid.

Carlsberg har tidligere i november over for Finans kommenteret Habeco-problematikken således:

- Vores salgsdiskussioner med regeringen og Habeco har været præget af god tro på begge sider. Med hensyn til Carlsbergs stilling som den eneste strategiske aktionær har parterne diskuteret, hvordan en gensidigt ønskelig, overordnet salgsstruktur kunne se ud, og vi forventer, at denne tilpasning vil lette fremskyndelsen af statens afhændelsesproces for Habeco, skrev Carlsberg-pressechef Kasper Elbjørn i en e-mail til Finans 20. november.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,36%
 
14:02:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,21%
 
14:02:01

 
0,18%
 
14:02:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder