Carlsberg: Vietnam vil genforhandle bryggeriaftale - citat

Udgivet den 17-10-2016  |  kl. 06:34  |  
Carlsberg, Administrende Direktør Carsten Hänel

Carlsbergs vietnamesiske partner, Habeco, er ifølge meldinger i lokale medier interesseret i at kunne få nye partnere ind i butikken. Det kræver en genforhandling af aftalen mellem Carlsberg og det vietnamesiske bryggeri med base i hovedstaden Hanoi.

Det danske bryggeri ejer i dag lidt over 17 pct. af aktierne i ellers statsejede Habeco, der er en af de største ølproducenter i Vietnam. Samtidig har Carlsberg ret til at øge sin ejerandel til omkring 30 pct. samt veto-ret over nye storaktionærer i Habeco.

Det er angiveligt den vietnamesiske stats ønske om at sælge aktier i Habeco, der gør, at staten vil genforhandle aftalen med Carlsberg. Det skriver magasinet Dau Tu Chung Khoan med henvisning til en anonym kilde i landets handels- og industriministerium, rapporterer Bloomberg News.

En genforhandling vil kunne åbne op for nye "strategiske partnere" i Habeco ud over Carlsberg, skriver magasinet. Tidligere har den vietnamesiske stat også gjort det klart, at den vil af med alle aktier i både Habeco og det større Sabeco-bryggeri løbet af 2016 og 2017.

Carlsberg har tidligere været rygtet på vej til at øge sin Habeco-ejerandel, både i 2013 og 2015. Danskerne nægtede den gang at kommentere meldingerne direkte men medgav, at Carlsberg har en strategi om at opnå bestemmende indflydelse i de bryggerier, det er delejer i.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder