Cbrain/CEO: Acceleration af væksten et af tre højdepunkter

Udgivet den 22-02-2018  |  kl. 14:21  |  
Arkiv: Foto

Softwareselskabet Cbrain kan igen fremvise høje vækstrater, efter at selskabets toplinje i en periode har været påvirket af en omlægningen af forretningen fra salg af softwarelicenser til salg af softwareabonnementer.

Det er et af tre højdepunkter, som selskabets administrerende direktør, Per Tejs Knudsen, fremhæver i forbindelse med regnskabet for 2017, som viste en accelerering af omsætningsvæksten til 12 pct. fra blot 5 pct. året før.

- Nu er væksten på vej tilbage. Det var egentlig også det, vi sagde, der ville ske, men det er sjovt nok, når man kan se det ske i praksis også, siger Per Tejs Knudsen i et interview med Ritzau Finans.

I 2018 venter selskabet, at væksten skrues yderligere i vejret og vil lande i intervallet 15-17 pct.

Omlægningen fra salg af softwarelicenser til salg af abonnementer betød, at selskabet gik fra at få engangsindtægter fra softwaresalget til i stedet at få løbende indtægter over en 4-6-årig periode, hvilket satte sine tydelige spor tilbage i 2016-regnskabet.

Som et andet højdepunkt i regnskabet fremhæver Cbrain-direktøren fortsat pæn fremgang i Danmark, hvor selskabet i juni blandt andet kunne offentliggøre en kontrakt med Finansministeriets koncern og i september en aftale med Folkekirkens IT.

- Det tredje er, at vi i 2017 formåede at rykke os yderligere på det internationale marked, som selvfølgelig er den yderligere "upside", som vi har, siger Per Tejs Knudsen.

STORT POTENTIALE FORTSAT I DANMARK

Selv om selskabet efterhånden er inde i mange ministerier i Danmark, så er der stadigvæk et stort marked at adressere for selskabet.

- Vi har lidt over halvdelen af departementerne nu, og det er klart, at der er grænser for, hvor meget længere vi kan komme der, men når vi kigger ud i styrelserne, så er der måske 300 potentielle kunder.

- Der har vi under 10 pct. markedsandel, så der er masser af plads, og det er så i øvrigt også et meget større marked. Så i den forstand er vi stadigvæk en lille spiller i Danmark, siger Per Tejs Knudsen om potentialet.

Cbrain estimerer det danske marked til mellem 2 og 4 mia. kr. på det område, som selskabet arbejder med, så der er ifølge selskabets direktør "masser af plads til at vinde markedsandele".

- Vi tror på, at vi vil have et løbende indtag af nye kunder, som vi faktisk har haft hidtil. Vi synes egentligt, at det bevæger sig godt fremad, siger Per Tejs Knudsen om udsigterne for det danske marked.

Selskabet kunne efter regnskabet torsdag i øvrigt oplyse, at det havde indgået en kontrakt om levering af selskabets F2 sags- og dokumenthåndtering til Skatteministeriets nye Udviklings- og Forenklingsstyrelse.

Den udenlandske satsning kredser sig først og fremmest om Tyskland, Storbritannien og USA, hvor selskabet er længst fremme i Tyskland, hvor det foreløbigt har annonceret to ordrer.

- Vi tror, at vi har etableret et første brohoved ind i Tyskland. Det, vi har travlt med, er at bygge referencer, som man skal spille fra, og det går, som vi synes det skal gå, siger Per Tejs Knudsen.

- Der er en enorm forskel på, om man har kunder eller ikke har kunder. Det er også vores strategi, når vi går ud internationalt, at vi skal have lavet de her første projekter, som man kan bruge som referencer, forklarer han.

Cbrain er blandt andet kommet ind i en stor styrelse i den tyske centraladministration, og det giver ifølge Per Tejs et godt afsæt for at bygge videre.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:59:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
17:59:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder