Chefanalytiker: ECB's fremtidssignaler bliver det mest interessante på torsdagens rentemøde
Der er mere end god grund til at forvente, at den Europæiske Centralbank (ECB) bruger torsdagens rentemøde på at sænke renten.
Det mest interessante bliver derfor, hvilke signaler ECB sender om den kommende tid, siger Tina Winther Frandsen, chefanalytiker i Jyske Bank.
- En rentenedsættelse på 25 basispoint vil ikke komme som nogen overraskelse. Den er alle økonomer enige om, og det er i forvejen fuldt indpriset i markedet, siger hun.
Derfor er der heller ikke udsigt til vilde reaktioner på aktiemarkederne i kølvandet af den ventede rentenedsættelse torsdag, siger chefanalytikeren til Marketwire.
- Hvis ECB gør nogenlunde, som præsten prædiker, og som vi forventer, kommer det ikke til at have den store betydning for aktierne. Det, vi primært holder øje med, er derfor de fremadrettede signaler fra ECB om den kommende tid, siger Tina Winther Frandsen.
Dog skal man ikke forvente, at ECB bliver konkrete i udmeldingerne om fremtidige rentenedsættelser.
- Der, tror jeg, vi bliver lidt skuffede, for ECB vil formentlig afholde sig fra at italesætte noget konkret i timingen om den næste rentenedsættelse. De vil formentlig sige, at de er dataafhængige, og at de tager stilling fra møde til møde, siger chefanalytikeren.
SERVICEPRISINFLATIONEN ER ECB'S MANGLENDE BRIK
Hos Jyske Bank lyder prognosen, at næste rentenedsættelse, udover den på torsdag, kommer til december, da det forventes, at inflationen bliver ved med at forbedre sig gradvist over den kommende tid.
- Vi været vant til i en periode, hvor inflationen nærmest er faldet lodret. Det, vi så har oplevet på det seneste, er, at det er gået langsommere og langsommere, jo nærmere vi er kommet på inflationsmålsætningen på to pct, siger Tina Winther Frandsen.
Den manglende brik i ECBs inflationspuslespil er, at serviceinflationen også kommer ned. Det kommer formentlig til at tage noget tid, da eurozonens solide arbejdsmarkeder, rekordlave ledighed og lønvækst gør det svært, mener hun.
- Når man kobler høj lønvækst med den svage produktivitet, som er det billede, vi ser i euroområdet i øjeblikket, så er det svært at forestille sig, at virksomhederne skal skrue ned på priserne på serviceydelserne. Simpelthen fordi omkostningerne er relativt høje, siger Tina Winther Frandsen.
Selvom de første tegn på en dæmpet lønvækst har vist sig, så skal der mere til, før ECB reagerer på det.
- Udviklingen er formentlig lidt for langsom til ECB's smag, og derfor vil de nøjes med kun at sænke renten en gang i kvartalet, siger chefanalytikeren.
.\\˙ MarketWire
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›