Chefanalytiker: Jobrapport gør det svært at spå Federal Reserves næste træk.

Udgivet den 06-09-2024  |  kl. 17:31  |  

Fredagens jobrapport fra USA, som viste en lidt svagere end ventet jobskabelse, giver et blandet billede af den amerikanske økonomi og gør det svært at forudsige udfaldet af det kommende Federal Reserve-møde.

Det skriver chefanalytiker i Jyske Bank, Kim Fæster, i en kommentar fredag.

- Jobrapporten indeholdt en række modstridende meldinger, og de giver ikke noget klart billede af, hvad Fed kommer til at gøre på rentemødet den 18. september. Det betyder, at rentemarkedet endnu ikke har fået afklaret, om Fed sænker renten med 25 eller 50 basispoint, skriver Kim Fæster.

Jobrapporten, som viste positive takter i form af et fald i arbejdsløsheden samt en "nogenlunde acceptabel" lønstigningstakt, havde dog en overvægt af negative aspekter med en svagere end ventet jobvækst og en markant nedrevidering af de to foregående jobrapporter, mener chefanalytikeren.

- Vi ser jobrapporten som et halvtomt glas fremfor et halvfyldt, skriver Kim Fæster.

Kongetallet, som tallet kaldes, der viser jobskabelsen i beskæftigelsen uden for landbruget i USA, voksede med 142.000 personer i august, hvor der blandt økonomerne var ifølge Bloomberg News var forudset en stigning på 165.000 personer.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder