Chefstrateg ser lyspunkter i rædselsfuld amerikansk regnskabssæson

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 07:49  |  

Udbruddet af coronavirus har ramt den globale økonomi som en mavepuster. Samfund er blevet lukket ned for at hindre smittespredningen, og det kan ses i udviklingen i de amerikanske selskabers indtjening, der i første kvartal var den værste siden finanskrisen.

Den rædselsfulde regnskabssæson giver dog håb, mener Andreas Østerheden, der er chefstrateg i Nordea. Hos størstedelen af virksomhederne var udviklingen i indtjeningen nemlig ikke så dårlig, som analytikerne havde ventet.

- Det skyldes i høj grad, at analytikerne havde nedjusteret forventningerne til mange virksomheder i løbet af regnskabssæsonen, men vi havde frygtet, at det modsatte ville være tilfældet, skriver han i en kommentar.

Han fremhæver, at 5 ud af 11 sektorer har leveret en positiv indtjeningsvækst, hvilket han mener, er ganske bemærkelsesværdigt under de nuværende omstændigheder. Det gælder særligt for medicinal- og IT-sektoren.

Særligt bankerne har omvendt oplevet store indtjeningsfald, hvilket skyldes store nedskrivninger, der dog ikke nødvendigvis behøver at materialisere sig:

- Selv om nedskrivningerne forværrede bankernes resultater og formentlig i nogen grad fortsat vil gøre det, baner de også vejen for bedre resultater i de kommende kvartaler, hvis de forventede tab på lån ikke kommer, vurderer Andreas Østerheden.

Trods de lovende takter er markedet dog stadig afhængigt af, at virksomhederne kan indfri investorernes forventninger, hvor det lige nu er forventningen, at meget af det tabte oven på krisen vil blive indhentet næste år.

- Så længe genåbningen fortsætter, og den økonomiske aktivitet begynder at stige i tredje kvartal eller måske allerede i andet, er dette scenarie realistisk. Men tempoet i den økonomiske genopretning er også afgørende.

- Et for afdæmpet tempo ventes ikke at være indpriset på nuværende tidspunkt og kan give problemer, lyder det fra chefstrategen, som anbefaler ikke at øge risikoen i porteføljen ved at gå efter flere aktier.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder