Chemitalic 6 mdr: Ordinært før skat minus 15,6 mio (2,9 mio)

Udgivet den 05-02-2002  |  kl. 15:33  |  

Chemitalics nettoomsætning i første halvår (1. juli - 31. december 2001) blev 68,3 mio. kr. mod 101,4 mio. året før. Ordinært resultat før skat blev et underskud på 15,6 mio. kr. mod et overskud på 2,9 mio. året før.

Omsætningen blev noget lavere end forventet. Dette skyldes de svære markedsforhold, især indenfor telekommunikation, som har ramt nogle af Chemitalics største kunder. Nedgangen i salget, som Chemitalic oplevede i andet halvår af sidste regnskabsår, er således yderligere blevet forstærket.

Afsætningen af mere komplicerede produkter med højere dækningsbidrag har ikke været tilstrækkelig til at udfylde hele produktionskapaciteten. En planlagt udfasning af de mere simple printkort er derfor ikke sket. Som følge heraf blev det realiserede dækningsbidrag lavere end forventet.

Hertil kommer, at det ikke har været muligt at reducere antallet af produktionsmedarbejdere i takt med den faldende efterspørgsel.

Der er som følge af omsætningsnedgangen gennemført yderligere en række effektiviserings- og besparelsesaktiviteter for at nedbringe såvel omkostninger som nyinvesteringer. Effekten heraf vil være begrænset i indeværende regnskabsår.

Afviklingen af datterselskabet Chemitalic-Printeq forløber planmæssigt, men er endnu ikke helt afsluttet. De resterende omkostninger i forbindelse med afviklingen forventes ikke at overstige resthensættelsen på 7,4 mio. kr.

I årsregnskabet for 2000/01 udtryktes forventning om en omsætning i underkanten af sidste års 197,7 mio. kr. og et mindre negativt resultat efter skat.

Som følge af de dæmpede globale konjunkturer og de fortsat svære markedsforhold indenfor telekommunikation, forventer Chemitalic nu en omsætning for regnskabsåret 2001/02 i størrelsesordenen 140 mio. kr. og et underskud efter skat i størrelsesordenen 15 mio. kr. efter hensættelser på 30 mio. kr. til afvikling af det finske datterselskab.

Udgivet af: NPinvestordk