Chemometec opjusterer forventninger efter større salg og højere priser

Udgivet den 29-10-2018  |  kl. 09:09  |  

Et større salg og højere salgspriser på det amerikanske marked betyder, at Chemometec endnu en gang opjusterer forventningerne til både omsætningen og indtjeningen for hele regnskabsåret.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen mandag morgen.

Selskabet, der udvikler, producerer og sælger analyseudstyr til tælling og analyse af celler i forskellige væsker, forventer nu at nå en omsætning i niveauet 131-137 mio. kr. Tidligere lød forventningen på 127-133 mio. kr.

Prognosen for driftsresultatet (EBITDA) er også løftet til intervallet 33-37 mio. kr. fra 29-33 mio. kr. i den seneste prognose.

Chemometec opjusterede senest forventningerne til hele det forskudte regnskabsår 2018/19 i juni på grund af et højere end ventet salg af forbrugsvarer.

En stærk udvikling i salget og en bedre omkostningsstyring var årsagen til, at selskabet også opjusterede forventningerne i april, ligesom en god start på regnskabsåret også førte til en opjustering i januar i år.

Chemometec-aktien stiger 11,6 pct. til 56,20 kr. kort efter handelsstart mandag, og dermed er aktien steget mere end 113 pct. siden årets start.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Profit warning❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder