Chemometec/CEO: NC-202 bliver den næste blockbuster men det tager tid

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 15:10  |  
Arkiv: Foto

Lanceringen af celletælleren NC-202 er gået godt for Chemometec i det forgangne regnskabsår. Men der kan gå flere år, inden den overtager pladsen som selskabets bedst sælgende apparat.

Det siger Steen Søndergaard, administrerende direktør for Chemometec, i et interview med Ritzau Finans.

NC-202 blev lanceret i september sidste år og har været en stor drivkraft for selskabets vækst i regnskabsåret 2019/20, hvor Chemometec solgte 47 NC-202.

Men ligesom ved lanceringen af forgængeren NC-200 skifter kunderne ikke deres udstyr med det samme, når der kommer en ny version af instrumentet, siger direktøren.

- NC-202 har fået en fin start, og det må være det, der er vigtigt. Den er kommet godt fra land, og der er mange, der kigger på den og har købt den.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver den næste blockbuster, men den skal have noget tid til at løbe i gang, siger Steen Søndergaard.

Apparatet er primært tiltænkt LCF-markedet (Life science research, cellebaseret terapi og farmaceutisk proces- og produktionskontrol, red.), som er det vigtigste marked for Chemometec.

I det afsluttede regnskabsår for 2019/20 hentede selskabet 87 pct. af den samlede omsætning fra dette marked.

KAN BLIVE ADGANGSBILLET TIL NYE OMRÅDER

Chemometec håber, at NC-202 sammen med det kommende apparat Xcytomatic kan blive en adgangsbillet til nye forretningsområder.

Udviklingen af Xcytomatic, der er en celletæller rettet primært mod farmaceutisk procesudvikling, er dog blevet forsinket på grund af coronavirusset.

- Vi er langt i udviklingen, men vi er blevet forsinket, da vi ikke kan komme ud af huset med den. Jeg kan ikke sætte dato på det, men vi forventer, at produktet er klar i foråret 2021, siger Steen Søndergaard.

Håbet er, at Xcytomatic sammen med NC-202 kan blive en adgangsbillet til områder som bioprocessing, der blandt andet omfatter produktion af biologiske lægemidler og antistoffer, og hvor Chemometec ser et stort potentiale.

I det igangværende regnskabsår venter Chemometec en vækst på op til 17 pct. med en omsætning i intervallet 240-250 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 100-105 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder