Chr. Hansen/CFO: Inflationen gør os forsigtige i vores forventninger

Udgivet den 14-10-2021  |  kl. 09:11  |  
Arkiv: Foto

Den stigende inflation - og navnlig de skyhøje energipriser - er noget, der bliver holdt øje med i den danske ingredienskæmpe Chr. Hansen, og giver anledning til lidt "forsigtige" forventninger til det kommende regnskabsår 2021/22.

Det fortæller Chr. Hansens finansdirektør, Lise Mortensen, i forbindelse med selskabets årsrapport torsdag morgen.

- Vi venter organisk vækst på 5-8 pct., og det er begge forretningsområder, der kommer til at trække. Vi tror, at vores EBIT-marginer vil være i nogenlunde samme niveau (som sidste år, red.), og der er vi nødt til at være lidt forsigtige, siger Lise Mortensen til MarketWire.

Chr. Hansen venter i 2021/22 en EBIT-margin i størrelsesordenen 27-28 pct. - det samme som var ventet i det nu overståede regnskabsår, hvor marginen landede på 27,7 pct. Forventningen til den organiske vækst er skruet lidt ned for sidste års forventninger, hvor prognosen lød på 6-8 pct. Den faktiske vækst endte på 7 pct.

Den konservative forventninger til EBIT-marginen skyldes, at Chr. Hansen venter, at der går lidt tid, før de stigende priser kan overføres til kunderne.

- Vi er i en branche, hvor vi har en tradition for godt at kunne flytte prisstigninger over på kunderne, men det kommer med en forsinkelse. Når man ser energipriserne stige over 400 pct., så er vi lidt eksponeret - ikke så meget som andre industrier, men vi er stadig nødt til at være forsigtige, siger finansdirektøren.

Desuden venter Lise Mortensen, at der i kølvandet af coronapandemien igen bliver skruet op for rejseaktiviteterne, hvilket ikke har vejet tungt i omkostningerne i det forgangne år.

- Så vi bliver nødt til at have plads til at kunne komme tilbage. Vi arbejder så tæt i partnerskab med vores kunder, så vores eksperter skal ud på mejerierne. Det bliver ikke noget, hvor kommer til at holde tilbage. Så laver vi nok i stedet lidt flere onlinemøder internt, lyder det fra Lise Mortensen.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder