Chr. Hansen/Sydbank: Usikkerheden er steget lidt med regnskabet

Udgivet den 17-01-2019  |  kl. 09:17  |  
Arkiv: Foto

Chr. Hansens regnskab for første kvartal af 2018/19 viste nogle svaghedstegn, i forhold til hvad markedet havde forventet. Derfor er usikkerheden øget omkring selskabets mål for hele året.

Det vurderer analytiker Morten Imsgard fra Sydbank oven på torsdag morgens regnskab fra ingredienskoncernen. Her leverede Chr. Hansen et driftsoverskud på 70,8 mio. euro i første kvartal, hvor der var ventet 73 mio. euro ifølge analytikerne.

- Indtjeningsmæssigt er man ikke helt i mål i første kvartal. Investorerne får måske nogenlunde det, de regnede med, men heller ikke mere, og derfor tror jeg ikke, at regnskabet er stærkt nok til at understøtte den høje prissætning, Chr. Hansen har, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Chr. Hansen fastholder den overordnede prognose, selskabet tidligere har udstukket for hele 2018/19, men justerer dog vækstudsigterne for den mindste division, Natural Colors, en anelse ned.

- Og inden for Animal Health har man har fået en lidt sløv start på året, men regner med, at det bliver bedre. Man regner også med, at de nordamerikanske landmænd får det bedre i løbet af året, så man sidder med fornemmelsen af, at man er blevet lidt mere usikker, også på grund af det politiske, end man var for nogle måneder siden, siger Morten Imsgard.

De to faktorer tilsammen gør, at markedet har grund til at reagere negativt på Chr. Hansen-aktien torsdag, vurderer analytikeren.

- Det er ikke noget dramatisk, så den ryger nok ikke massivt ned, men skal den noget, skal den nok en lille smule ned, oven på et regnskab hvor man trods alt skyder en lille smule under, hvad markedet regnede med, siger Morten Imsgard.

Chr. Hansen-aktien åbner torsdagen med et fald på 3,8 pct. til 592,40 kr. og en bundplacering i C25-indekset efter godt ti minutters handel på børsen i København.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder