Citigroup: Masser af usikkerhed - vil ikke købe på dykket

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 06:35  |  

Den amerikanske storbank Citigroup ser stor politisk risiko i USA, og derfor anbefaler banken ikke, at man benytter den senere tids kursfald i de udviklede aktiemarkeder til at købe op. I stedet foretrækker banken at reducere lidt i eksponeringen mod Europa og flytte pengene over i nye markeder.

- Politisk usikkerhed vil være udbredt på aktivmarkederne; den kommende valgperiode i USA vil ikke være sejlads på fladt vand. Med forhøjet risiko for et omstridt valgresultat kan stressen i markedet blive værre, før det bliver bedre, hedder det i en kommentar fra banken.

Konklusionen er aktualiseret af, at USA's præsident, Donald Trump, tidligere torsdag ikke ville garantere en fredelig overdragelse af magten, såfremt han skulle tabe præsidentvalget. Lidt tidligere havde han også fremhævet behovet for at udpege en niende dommer til USA's højesteret efter Ruth Bader Ginsburgs død i weekenden, så retten vil være beslutningsdygtig i tilfælde af en tvist omkring valgresultatet.

Slagsmålet omkring udnævnelsen af en ny højesteretsdommer, hvor Republikanerne ønsker at udpege en ny dommer, inden partiet risikerer at miste præsidentembedet og muligvis også flertallet i Senatet, vil formentlig også blokere for, at politikerne i Washington kan blive enige om en ny hjælpepakke til økonomien.

- Den næste fase af covid-19-relateret stimulus vil nu være et offer for den ledige plads i højesteret. Men yderligere finanspolitisk støtte er afgørende for at understøtte genopretningen på et tidspunkt, hvor arbejdsløsheden stadig er høj, og hvor strammere finansielle vilkår kan være i horisonten, hedder det fra USA's tredjestørste bank.

I maj blev den tredje hjælpepakke under coronakrisen vedtaget i USA med en samlet ramme på alle tre pakker på 3300 mia. dollar. Forhandlingerne om en fjerde stimuluslov er dog strandet. Republikanerne ønsker kun støtte for 1000 mia. dollar, mens Demokraterne vil hjælpe økonomien med 3400 mia. dollar.

De amerikanske, som torsdag steg 0,3 pct., er faldet med godt 9 pct. siden den seneste rekord i starten af september.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  Europa❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder