Coloplast-aktie under pres efter svagt kvartal vurderer analytiker

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 09:34  |  
Coloplast - Produktion

Det er et skuffende andet kvartal, som Coloplast tirsdag morgen har lagt frem. Salget og indtjeningen var mindre end ventet, og den ventede opjustering udeblev.

Det vurderer Jyske Banks senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustsen i en kommentar.

- Coloplast fastholder forventningerne til både den organisk vækst og indtjeningsmarginen i lokal valuta, men sænker i danske kroner - der var ellers lagt op til en oprevidering af indtjeningen. Vi tror aktien kommer under pres i dagens handel. Skuffelsen i kvartalet skyldes primært Stomi, som hæmmes af ordre-timing, skriver Jyske Bank-analytikeren.

Investorerne kvitterer da også med at sende aktien ned med 5,5 pct. til 825 kr. en halv time efter åbningen.

Coloplast realiserede en omsætning i andet kvartal på 6,59 mia. kr. mod ventede 6,69 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Til gengæld er den organiske vækst på 8 pct. lidt bedre end analytikerkonsensus på 7,6 pct., mens indtjeningen hænger cirka 3 pct. under konsensus målt på bundlinjen.

- Salgsmæssigt drives skuffelsen særligt af Stomi, som leverer en organisk vækst på 7 pct., mod forventet 8,4 pct. Væksten i Stomi hæmmes af en nedgang i momentum i USA - primært på grund af ordre-timing, så Coloplast ser bedre vækst i andet halvår. Kontinens leverer på linje med forventningerne, hvor væksten styrkes af Luja-lanceringen, skriver Henrik Hallengreen Laustsen.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯