Coloplast-konkurrent bankes ned efter direktørskifte

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 11:45  |  
Arkiv: Foto

Topchefen for det britiske selskab Smith & Nephew, Namal Nawana, har efter 18 måneder i jobbet meddelt, at han stopper som administrerende direktør for at forfølge karrieremuligheder uden for Storbritannien.

Det skriver Bloomberg News mandag.

Nyheden bliver ikke modtaget med kyshånd af selskabets aktionærer, der sender aktien ned med 8,5 pct., hvilket gør aktien til en af de mest faldende i det brede europæiske Stoxx 600-indeks mandag formiddag.

Smith & Nephew, der konkurrerer med Coloplast inden for visse dele af markedet for sårplejeprodukter, har været igennem en turnaround ledt af Namal Nawana, og hans farvel er med til at udløse usikkerhed om selskabets fremadrettede færd.

Adam Barker, analytiker hos Shore Capital, skriver i et notat ifølge Bloomberg News, at topchefens afsked skaber usikkerhed på et afgørende tidspunkt for selskabet, og at det udgør en risiko for, at selskabet måske vil hente vækst gennem dyre opkøb.

Han tilføjer, at Smith & Nephew har stagneret i et årti, inden Namal Nawana trådte til.

Smith & Nephew har allerede fundet en ny topchef, og valget er faldet på Roland Diggelmann, der overtager jobbet 1. november. Han blev en del af bestyrelsen sidste år, efter at han havde stået i spidsen for Roche Holdings diagnosenhed.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder