Coloplast leverer 8% organisk vækst og opjusterer vækstforventningerne til året

Udgivet den 03-05-2018  |  kl. 10:04  |  

Coloplast leverede i første halvår af 2017/18 en organisk omsætningsvækst på 8 procent og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 31 procent i faste valutakurser. For 2017/18 forventes der nu en organisk omsætningsvækst på 7-8% mod tidligere ~7% og en rapporteret vækst i danske kroner på ~6% mod tidligere 5-6%.

I regnskabsårets andet kvartal leverede Coloplast en organisk omsætningsvækst på 8% og målt i danske kroner steg omsætningen 4% til 4.035 mio. kr. I første halvår blev den organiske omsætningsvækst ligeledes 8% og det rapporterede salg, målt i danske kroner, steg 5% til 7.990 mio. kr. Det rapporterede salg blev negativt påvirket af faldet i kursen på den amerikanske dollar og dollarrelaterede valutaer i forhold til den danske krone.

Driftsresultatet (EBIT) udgjorde 2.407 mio. kr. og faldt 3% målt i danske kroner men steg 4% i faste valutakurser. Overskudsgraden (EBIT-marginen) i faste valutakurser blev 31% mod 32% i samme periode sidste år. Målt i danske kroner var overskudsgraden 30% mod 32% sidste år. Driftsresultatet er i tråd med selskabets forventninger.

  • Vi leverer et stærkt resultat i første halvår med solid vækst på tværs af den kroniske forretning, herunder et øget momentum på vores øvrige markeder. Samtidig har patentudløbet på SpeediCath® vist sig at have mindre betydning end først antaget. Det betyder, at vi opjusterer vores vækstforventninger til året, og det er jeg naturligvis meget tilfreds med, siger Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast. 

I forretningsområderne blev den organiske vækst henholdsvis 10 procent i Stomi, 9 procent i Kontinens, 10 procent i Urologi og -1 procent i Hud- og sårpleje. Sårpleje-forretningen leverede et øget momentum med 8% organisk vækst i andet kvartal på trods af en fortsat negativ påvirkning af en omfattende prisreform i Grækenland.

  • Vi udvider vores produktportefølje inden for Stomi med SenSura® Mio Concave, der er specielt designet til den udadvendte kropsfacon og skræddersyet til at hjælpe stomiopererede med lækageproblemer. Det bliver en del af samme portefølje som SenSura® Mio Convex, som er selskabets hidtil mest succesfulde lancering. Vi har derfor store forventninger til den nye kategori, SenSura® Mio Concave, som nu er lanceret og tilskudsberettiget i syv lande, siger Lars Rasmussen.

Geografisk set bidrog de europæiske markeder med en vækst på 4 procent i første halvår, 'Andre etablerede markeder' leverede en vækst på 13 procent, og 'Øvrige markeder' bidrog med 16 procent.

Medvind og vækstambitioner i USA
Som led i planen om at accelerere den organiske vækst i USA har Coloplast ansat Manu Varma som øverst ansvarlig for den kroniske forretning i Nordamerika. Tidligere øverst ansvarlige, Ed Veome, får fremadrettet rollen som salgsdirektør for den kroniske forretning i Nordamerika.

  • Det amerikanske marked rummer stort potentiale, og vores ambition er at fortsætte med at tage markedsandele. Derfor investerer vi i at accelerere væksten, og det gør vi blandt andet ved at investere i og udvide vores ledelsesteam i Nordamerika, siger Lars Rasmussen.

Coloplast udvider derudover sin produktportefølje inden for Kontinens og Sårpleje i USA med introduktionen af SpeediCath® Flex Coudé Pro, som er specielt designet til det amerikanske marked og lanceringen af den fulde Biatain® Silicone portefølje i USA.

Hertil kommer en strategisk vigtig kontrakt med en af USA's førende hospitalskæder, Cleveland Clinic. Coloplast er ny primær leverandør til den amerikanske hospitalskæde med aftale om levering af stomiprodukter til alle Cleveland Clinics hospitaler. 

Finansielle forventninger 2017/18
Der forventes nu en organisk omsætningsvækst på 7-8% mod tidligere ~7% i faste valutakurser. Det skyldes primært en forventning om en mindre negativ effekt fra patentudløbet på SpeediCath® standardkatetre på 50 mio. kr. mod tidligere 100 mio. kr.
samt et øget momentum i regionen Øvrige markeder. Derudover indregnes fortsat effekten af en omfattende sundhedsreform i Grækenland på 100 mio. kr., som forventes at ramme alle forretningsområder.

Den rapporterede vækst i danske kroner forventes at blive på ~6% mod tidligere 5-6%, primært som følge af udviklingen i USD i forhold til DKK. Ændringen skyldes opjusteringen på forventningerne til den organiske omsætningsvækst. Der forventes fortsat en EBIT-margin på 31-32% i faste valutakurser og en rapporteret EBIT-margin på ~31% i danske kroner.

Kontakt
Lina Danstrup
Senior Media Relations Manager, Corporate Communications
+45 49 11 26 07
dklina@coloplast.com

 

Ellen Bjurgert
Director, Investor Relations
+45 49 11 33 76
dkebj@coloplast.com 

Vedhæftede filer

Vedhæftede filer:

2017_2018_Q2_PM_DK.pdf

2017_2018_Q2_PM_ENG.pdf

Udgivet af: NPinvestordk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
1,69%
 
19/10/18

 
1,48%
 
19/10/18

 
1,04%
 
19/10/18

 
-1,18%
 
19/10/18

 
-2,08%
 
19/10/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder